Анталия – перлата на турския туризъм, която привлича милиони от цял свят

Ако обичате да пътешествате, но нямате необходимото свободно време, за да посетите някоя по-атрактивна дестинация като Египет, Тайланд, Мексико или друга екзотична дестинация, най-добре прекарайте почивните си дни в южната ни съседка Турция.

Тя разполага с изключително много забележителности, за които няма да Ви стигне времето, за да ги разгледате. Туристическите дестинации в Турция са изключително много: Истанбул, Анкара, Измир, Бурса и още много други, но когато стане дума за почивки в Турция, несъмнено най-предпочитаното място, е Анталия.

Условията за почивка в Анталия са на най-високо ниво, а освен това града предлага изключително много развлечения за своите гости.

Анталия, е един от най-известните турски курорти. Климатът в града, е изключително благоприятен и температурите рядко падат под 0 градуса. Анталия, е обгърната от невероятна природа, която създава чувство за уют и спокойствие.

Градът, е един от най-големите международни курорти на Балканите и годишно бива посещаван от милиони хора от целия свят, които идват тук, за да се насладят на уникалните условия за почивка и да разгледат невероятните забележителности на града. Както споменахме вече,

Анталия предлага много забавления за своите гости. Ако искате да разпуснете от тежкото пътуване или пък просто да прекарате една весела вечер може да посетите някой ресторант с жива музика, в който да опитате традиционните местни ястия или пък да отидете на плажно парти, където да се забавлявате до зори.

В Анталия има много бутици и търговски центрове, откъдето може да купите подаръци и сувенири за близки и приятели.

Грехота ще, е ако не посетите някоя от многото забележителности на града. Всекидневно се организират екскурзии до античните градове Перге и Аспендос, както и до природния феномен Памуккале, които се намират на 10-15 километра от града. Местностите Перге и Аспендос са били част от някогашния град Памфилия.

От него, обаче са останалите единствено руините, които се намират в Перге и Аспендос. Перге, е бил центъра на града, като от него са запазени части от амфитеатъра, римската баня, стадиона и агората. От Аспендос пък единствено, е останал огромния амфитеатър, който побира 15 000 зрители. Той се използва и до днес, като на него се организират много музикални фестивали или се играят различни театрални постановки.

Памуккала пък, е един от най-известните природни феномени в Турция. Уникалните скали са се образували преди хиляди години от водните струи, които падат от голяма височина и създават нетипични скалисти форми. Освен тях може да разгледате останките от древногръцкия град Хиераполис, който се намира в близост до Памуккале.

Освен тях в Анталия има още много забележителности, които трябва да бъдат разгледани. Затова не се колебайте, а разгледайте многобройните оферти за почивки в Турция и планирайте Ваша екскурзията, за да се насладите на уникалните забележителности и места, с които разполага Анталия.