Банско предлага развлечения и през лятото – от боулинг до екстремни спортове

Банско, е един от най-посещаваните планински курорти в България. Градът бива посещаван от много български и чуждестранни туристи, които искат да се потопят в бита и културата на местните хора или просто да се отдадат на заслужена почивка.

Банско предлага много развлечения на своите гости, като например да поиграете боулинг в залата с най-добро оборудване – „Боулинг Център Меджик” или ако сте повече хора може да се разделите на отбори и да опитате един от най-популярните екстремни спортове – пейнтбол на уникалното игрище, което се намира в центъра на града.

Ако разполагате с личен транспорт може да отскочите до близките селища, където може да отдадете на риболов в Рибарник Рила Фиш, който се намира в с.Белица или пък да отскочите до комплекс Рибарника в Добринище.

В с.Бачево пък ще може да посетите някой от курсовете по конна езда, а в с.Белица пък може да посетите много популярния напоследък „Парк на танцуващите мечки”.

Освен тях може да разгледате някои от изключителните забележителности на Банско – къщите музеи „Неофит Рилски” и „Никола Вапцаров”; „Велянова къща”; мемориалния комплекс „Паисий Хилендарски” и още много други забележителности, които стотици години съхраняват културата и традициите на града.

Планинският курорт, обаче, е по-известен със своите отлични условия за зимни спортове, отколкото със забележителностите си. Банско разполага с 11 невероятни ски писти, които са разделени на категории за начинаещи, напреднали и професионалисти. В града има специални ски училище, в което може да усъвършенствате техниката си или да се научите да карате ски, ако сте напълно начинаещ.

Банско разполага с един от най-модерните лифтове в България, който може да прекара 2400 човека за 1 час. Ежегодно в града се провеждат международни и национални ски състезания. Банско, е домакин на кръг от Световната купа по ски-алпийски дисциплини за мъже и жени, която се провежда на пистата „Алберто Томба”.

Освен него, в града ежемесечно се провеждат и много други ски и сноуборд състезания, като Купа „Пирин“ — ски бягане, републиканското първенство по биатлон, държавно първенство по сноуборд и още много други ски състезания, които може да посетите, ако сте фен на зимните спортове.