Били ли сте някога на шопинг екскурзия? Ако не – пригответе се

Били ли сте някога на шопинг екскурзия? Изобщо чували ли сте за подобен род екскурзии?

Ако не сте, то нека Ви обясним накратко какво, е шопинг екскурзия. Обикновено това са еднодневни екскурзии до големите търговски центрове в чужбина, като в повечето случаи това са страните, с които граничим – Румъния, Турция, Гърция, Македония и Сърбия. В повечето случаи, те са комбинирани с посещаването на някои от забележителностите на града, в който се намирате.

Така, че ако обичате да пазарувате, то задължително трябва да опитате от този нов тип екскурзии, които Ви дават възможност да пазарувате от някои от най-големите търговски центрове на Балканите и същевременно с това да обогатите културата си.

Ако искате да разнообразите ежедневието си, то задължително трябва да се възползвате от промоционалната оферта на туристическа агенция Мивеки Травел, която организира шопинг екскурзия в Одрин само за 35 лева.

Екскурзията включва панорамна разходка в града, след което групата се разделя на две части – туристите, които са дошли на шопинг слизат в търговската част на града, а останалите ще бъдат разведени от екскурзовод, който ще им покаже някои от най-големите забележителности на града.

Одрин, е град с многовековна история. Той, е основан преди стотици години от римския император Адриан. Първоначално града бива кръстен на него – Адрианополис, но след като бива превзет от турците бива прекръстен на Одрин.

През различни периоди от средновековието, Одрин попада под владение на България, поради, което в днешно време по-голяма част от населението на града са българи. Одрин разполага с много културни и исторически забележителности, които си заслужава да бъдат посетени.

Символът на града, е Селим джамия. Тя, е построена преди повече от 400 години от османския архитект Синан, която се определя като най-голямото постижение в архитектурен план за Синан. Другите интересни места са „Одринската кула” и старата гара Караач, която в момента се използва като ректорат от Тракийския университет.