Бягство в планината е спасението след тежката работна седмица

Ако искате да си починете от тежката работна седмица или търсите място, където да се отдадете на почивка и релакс, то планината, е Вашето решение.

На чист въздух и далеч от забързаното ежедневие в големия град, планината, е най-удачния избор за почивка сред природата. Повечето хора, които не са били на почивка в планина си представят, че там времето, е мъгливо и тъмно, но не е!

Времето в планината се променя постоянно. Например след силна буря, е възможно няколко часа по-късно да изгрее ярко слънце.

Спокойствието, на което ще се насладите в планината няма да го усетите никъде другаде. За наша радост, разполагаме с изключително много планини и избора за почивка в планината, е голям.

Планината, е идеално място за почивка, без значение от сезона. Някои хора предпочитат да избягат от летните жеги и прекарват отпуската си в планината на чист и прохладен въздух. Повечето хора, обаче предпочитат да посетят планината през зимата и това, е съвсем нормално, защото не може да отидеш на море през зимата, а в планината може да отидеш по всяко време. Другата причина, поради която планината, е предпочитано място за почивка през зимата, е, че тогава може да се отдадете на любимите си зимни спортове – ски, сноуборд и т.н.

В България има много планински курорти. Освен международно известните Банско, Боровец, Велинград и Пампорово има още много други красиви места в планината, които трябва да бъдат посетени.

Например не толкова известния град Белица, който се намира в Югозападна България в област Благоевград. Природата в Белица, е впечатляваща и омагьосваща, а ледниковите езера допълнително допринасят за приказната гледка, на която ще станете свидетели, ако посетите планинското градче. Освен с невероятната си природа,

Белица разполага с две много популярни напоследък забележителности – „Парка на танцуващите мечки” и Историческият музей, в който се съхраняват редица ценни находки и открития.

Без значение в кой планински курорт ще отседнете, в планината ще забравите за стреса и ще се заредите с изключително много положителна енергия и когато почивката Ви свърши ще се почувствате като нов човек.