Гръцкото море – магнит за българите

Гърция, е една от най-привлекателните държави за почивка през лятото. Хиляди туристи от цял свят посещават многобройните й морски курорти, за да се отдадат на заслужена почивка през лятото.

Несъмнено Гърция разполага с отлични условия за морски туризъм, които привличат все повече българи. Ежегодно Гърция бива посещавана от много българи, които предпочитат да посетят южната ни съседка и да се запознаят с местния бит и култура, отколкото да прекарат лятната си отпуска на някой от родните ни морски курорти, където всяка година условията за почивка стават все по-лоши, а цените все по-високи. Така, че ако никога досега не сте били в Гърция, е време да отидете.

Гръцките курорти са едни от най-атрактивните дестинации за почивка през лятото. С красивите си плажове и невероятните забележителности, с които разполага всеки град, лятната Ви почивка може да се превърне в един незабравим спомен за цял живот.

В който и курорт да отседнете със сигурност ще си прекарате по възможно най-добрия начин. Повечето българи предпочитат да отседнат в Кавала, но освен него има още много други привлекателни места, като курортите Халикидики, Тасос, Корфу и Крит, които предлагат не по-малко развлечения и възможности за почивка.

Халкидики, е един от най-популярните морски курорти. Градът предлага изключително много възможности за почивка. В зависимост от Вашите финансови възможности може да отседнете в луксозен хотел, вила, къща, апартамент и дори къмпинг.

Плажовете пък са изключително красиви, а морето невероятно чисто, което, е едно от големите предимства на всички морски курорти в Гърция сравнение с българските. Плажовете в Халкидики са много, но най-известните са Агиос Мамас, Димитраки, Калитея и Зографос.

В близост до Халкидики се намира планинския полуостров Атон, който задължително трябва да посетите. Ежедневно се организират екскурзии с кораб до него, така, че когато решите може да отидете и да се насладите на невероятната природа и да разгледате прочутите манастири.

Другите забележителности в града, които може да посетите са пещерата Петралона или древния град Стагира – родното място на Аристотел.