Неподражаемата банска кухня е във всеки ресторант в града

Безспорно Банско, е един от най-бързоразвиващите се планински курорти на Балканите. За много кратко време Банско успя да се превърне от едно възрожденско градче в един от най-известните и красиви планински курорти в Европа.

Курортът бива посещаван ежегодно от много туристи от целия свят. Банско, е известен с многобройните си ски писти, но освен тях града предлага много интересни развлечения за своите гости.

Туристите в Банско могат да се запознаят с неповторимия бит и култура на града, който, е запазен и до днес. Голяма част от къщите в града са правени по типичната за 18-19 век архитектура, която може да опознаете всяко време, ако посетите Банско.

Задължително трябва да опитате прочутата банска кухня. Във всеки един ресторант в града може да си поръчате някое от неповторимите местни ястия, като бански старец, бански суджук, бъркада или чомлек.

Хотелите в града са на много високо ниво. Ако отседнете в някой четири или петзвезден хотел, ще прекарате една незабравима почивка.

Стандартните екстри, на които ще може да се насладите в един класен хотел в Банско са: модерен спа&фитнес център, ресторант, бар, нощно заведение, открити и закрити басейни, безплатен паркинг и интернет, тенис кортове или голф игрища и още куп други услуги, от които ще може да се възползвате, ако отседнете в някой от луксозните хотели в Банско.

Най-красивият и модерен хотел, е Premier Luxury Mountain Resort. Комплексът, е разположен на площ около 1000кв.м и предлага невероятна гледка към планината. Дизайнът на хотела, е типично планински и се намира в южната част на Банско в местността Грамадето.

Мястото, е леснодостъпно и освен това се намира само на 500 метра от лифта Гондола, от където може да се качите, за да посетите някоя от ски пистите. Освен него в Банско има още два петзвездни хотела. Това са „Кемпински Гранд Арена” и „Перун Лодж”.

Ако не може да си позволите почивка в някой луксозен хотел, не се притеснявайте. В града, а и около него в близките села има куп други хотели, хижи и вили, в които може да отседнете и да си прекарате добре.