Затиснете с чиния, похлупете с капак, сложете на хладно за 24 часа и кажете стихотворение

Пак имам рецепта. Обаче тоя път никаква поезия, че някои толкова се стресират, нервират и фрустрират (което е едно и също, но знам много думи, а няма къде да ги използвам, щото то пълно с фенове на Венета Райкова, бе) и се опасявам да не абортират.

Ще ви приготвя – на мен ще си приготвя де – един прост, ама прост като последните ни двама министър-председатели сироп от мента. Не по-прост обаче, защото сиропът от мента си е сироп от мента, а Киро например е Просто Киро. Бойко и той.

И така. Ако имате възможност се върнете в миналата година и засадете мента. От два стръка, дванайсет месеца по-късно ще стане цял храст. Готови ли сте? Така и така сте в 2021 година, изчакайте там до изборите през есента и убедете колкото се може повече хора да не гласуват за тъпанари.

Насадете и мента, защото това е основната идея за пътуване във времето.Така, вече имате мента и тя има много листа. Сега накъсайте две шепи от тях, така трудно да си ги затваряте шепите, измийте ги и ги сложете в дълбок, най-добре емайлиран съд, като – това е много важно – намачкайте ги здраво. Здраво листо да не остане!

Така ментичката си пуска соковете, аромата и всичките там етерични масла. Не душете много от близо, че аз вдишах и ме удари чак в тила. Запушен нос няма да ме сполети барем две зими. Нарежете сега вътре един лимон на парчета – в смисъл нарежете лимона отвън, а го сложете вътре при ментата – и залейте тази едро накълцана емулсия с два-два и половина литра вода. Затиснете с чиния, похлупете с капак, сложете на хладно за 24 часа и кажете стихотворение.

Аз избрах едно мое:

Луната сив оттенък има тази нощ,звездите кротко я заобикаляти всичко живо спи, но не и ти, не и ти…Тази нощ ще помечтая,тази нощ ще бъда с теб и с каменният мъх.И всекиго и всичко ще забравя,щом усетя твоя топъл дъх.

Знам, казах, че няма да има поезия, но не се сдържах. Сега пак ще цъфне оная леля от снощния ми пост с манджата с бакла и пак всичко ще си такова маегада…Както и да е. След 24 часа изстискайте ментените листа и лимона, изхвърлете смачканата топка зелено със жълто, прецедете течността, че все някоя лимонена семка ще се нахака в кривото ви гърло, сложете към кило, кило и малко захар или според извратения ви вкус, разбъркайте докато захарта се разтвори хубаво и докрай, марш всичко в хладилника, кажете още едно стихотворение, аз този път не казах и оттук нататък, когато ви е жадно разредете някакво количество от сиропа с обикновена или газирана вода и пийте.

Аз лично сложих сладкарска зелена боя в сиропчето. Стана направо дискотечно питие. Поне предполагам, че такива неща пият в дискотеките в днешно време, щото не съм влизал в такова адско заведение от миналия век.

Тогава лющех водка, но рецептата за водка – на лични!Спорна нова работна седмица на всички! И консумирайте с удоволствие и мярка. Работата имам предвид. Айде…

Иван Иванов, фейсбук