За “бебе Сара” и любовта към пържените кюфтета

За първи чувам, че Панчарево си има кмет. Всъщност, сега разбирам, че Панчарево е административен район от типа да си има кмет. Без никакви лоши мисли и чувства, Панчарево го свързвам единствено с Панчаревското езеро, ама самото Панчарево квартал ли е, местност ли, урбанизирана ливада ли – до преди малко хабер си нямах какъв му е социалния статус.

Наистина, нека панчаревци не се сърдят за думите и неосведомеността ми. В София съм бил всичко на всичко, дали има и десетина пъти. Половината от тях с колата на един някогашен приятел, дето все имаше работа на улица “Резбарска”, след свършването на която незабавно си тръгвахме наобратно, та София я свързвам най-вече с “Резбарска” нам си кой номер.

Е, виждал съм НДК един път. Даже съм влизал вътре. Толкоз.И както разбрах сега за статута на Панчарево, така и сега разбирам, че кметът на този софийски квартал е отказал на някаква еднополова двойка, така да се каже – да узакони тяхното бебе, като му издаде…паспорт, акт за раждане, грамота…бе, каквото там удостоверение се издава при възникването на все още неуредено законово бебе.

Ами, и аз да бях кмет – било на Панчарево, било на Невша (за второто, ако Юлия Ал-Хаким благоволи), и аз нямаше да задействам процедурата по актуване. Действително, бебенцето не трябва да си виси в правния мир като несъществуващо, защото ако ще да е собственост на двойка еднополови хуманоиди или да е открито в сърцевината на зелка сорт “Кьосе”, то трябва да бъде зачислено по надлежния ред към бройката хора по света и да си се води там с ЕГН, номер на социална, здравна и каквито още осигуровки има.

Но – по надлежният ред. Съществуващият такъв. При който няма такова животно “ми то е плод на любовта между нас”, а “нас” в случая да са две жени. И от мен да знаете – любовта, колкото и да е важна, дори да е всичко в един друг по-философски смисъл, тя никак, ама никак не е достатъчна, за да се роди бебе при и без това дефицитната й наличност.

Щото аз например изпитвам любов към пържените кюфтета. Вярвам, че и те изпитват същото към мен. Ама след хилядите наши интимни срещи, по-страстни от много други конвенционални такива, нито има родено същество – наполовина кюфте, наполовина човек, нито – наполовина човек, наполовина кюфте, нито в съотношение 60/30/10, като “60” тук е процента свинско месо, “30” телешкото и “10” моето участие.

Ама айде, кюфтето не е одушевен предмет в биологически или божествен смисъл. Да, продукт е и от двете, но само субпродукт.Обаче да вземем моето куче. Аз го гледам с любов, и то ме гледа с любов. Демек, има любов. Не, че сме правили джиджи-биджи опити, но и да бяхме правили – нищо живо носещо моите и неговите гени нямаше да се пръкне.

Опровергайте ме де! Докато дойде това, държа да е емпирично опровержение, продължавам.

Мисля, че от логореята ми дотук, няма как да не се съгласите, че само с любов като условие бебе не се ражда. Значи в този казус има и нещо друго. Какво? Казвам ви веднага – мъж. Ако не цял, триизмерен, то поне нещо мъжко. А какво ще да е то? Пак ви казвам, без да се замисля – някаква мъжка телесна течност. Пот? Не. Сълзи? Не. Сълзите на Тити Папазов? Те, знаем, нямат еквивалент. Все пак – не. Единствената телесна течност, която се среща само у мъжа и никога у жената коя е? А, де! Кой каза “семенната течност”?

Точно така – семенната течност! Значи за направата на “бебе Сара”, каквото определение вече е лепнато на това казусно бебе (звучи ми като пояснение в инвентаризационнен списък) има намесена семенна течност. От мъж, няма как иначе. Ня-ма! Дори да е нямало любов между неизвестния засега мъж и една от жените в двойката, семенна течност е имало. И какво?

ВЕЧЕ ИМАМЕ И БАЩААААА! Айде тогава, да влезе бащата, ако обича! Да припознае “бебе Сара”, за да стане то просто Сара и всичко ще е наред. Тогава ни кмета на Панчарево, ами и Путин няма да има какво друго да направи, освен да узакони бебето и толкоз. Междудругото, ако тия две майки не са решили, подкокоросани от ЛГБТ общността да настояват да стане на тяхната просто ей така, щото така пък, то дори и мъж с различна от оригиналната семенна течност довела до появата на Сара ще свърши работа.

Ако много ми се помолят и аз може да се навия рязко да стана баща на Сара. Хипотетично.Обаче като ги знам какви са еднополовите двойки, почти съм сигурен как е протекло всичко в началото. Ето така:Панчарево. Кметството. С предварително уговорен час, през портите му преминава и влиза двойка (еднополова). Придружава ги бебе. Или двойката придружава бебето. Няма значение.

Тримата или трите, не знам какъв е полът на Сара – “тя”, “той”, “то”… Може да е и бъдещ производител на семенна течност, но майките му да са решили да го оставят да се самоопредели като поотрасне, или “поотръкне”, както казваме на село. Та тримата/трите/тритях (“петтяхто лева” – чували сте го това

😂

), влизат в кметството, лутат се по коридорите, докато намерят кабинета на кмета, намират го, почукват, “Влез/Влезте” – според кметското възпитание”, влизат и:- Добър ден.- Добър ден.- Ние идваме, господин кмете, да уредим юридическата страна на нещата с това наше бебе.- Чудесно.(Търси бланка “Бебета”. Намира. Приготвя се да попълва частта попълняема от длъжностното лице, но преди това опитва да разчупи обстановката.)- И откъде дойде това сладко бебенце? Гъди-гъди, агугууууу…- Донесе ни го щъркел. Женски! Хахаха. Шегуваме се, разбира се.

Ами наше си е. Саре, маме – кажи “флфлфлф” и образувай балонче от плюнка на чичко кмет.- И аз на свой ред – хахаха. Не, сериозно, да я караме делово, че в единайсет имам да узаконявам един незаконен МОЛ. Така, и чие е това бебе?- Ми, нашто бе, кмете.- А къде е и по-важното – кой е бащата?- Няма баща.(Тук кметът се пресяга към изложените само за красота и имидж книги в библиотечката зад бюрото му, взема Библията и я разлиства с объркана и смутена физиономия. Една от майките притеснено си поглежда часовника, щото е 11 без 20, а тоя след малко нали има да узаконява МОЛ и като нищо ще отложи бебето им за утре, а те утре са в Лозенец на самоопределянето на джендъра на джак ръсела на една друга еднополова двойка, пък после вече е събота и тяхната работа ще трябва да остане чак за понеделник.)

Затова:- Кхъ-кхъ, кмете…- Да, да, само момент…- Ама защо четете Библията!?- Абе, знам само за един случай на непорочно зачатие, че проверявам да не съм пропуснал нещо и да има и втори такъв случай, щото ако е така, това вече би могло да се окачестви като тенденция и във вашия случай да няма нищо странно.- Ама, не, не. Няма нищо непорочно при нас. Даже много хубав порок се получи, но това е друга тема. Ама бебето си е просто наше. На двете ни. То е плод на нашата любов.(Кметът, внезапно изнервил се затваря с трясък Библията, скача на крака и ядосан се развиква.)- Ма вие майтап ли си правите с мене??? Как така ваше?

Как така плод на любовта ви? Я вън!(Двете майки също се наежват, едната нервно си намества въображемият пакет – все някоя е доминантната във връзката и започват да викат бясно и на Caps Lock)- ДИСКИРИМИНАЦИЯЯЯЯЯЯ! РАСИЗЪЪЪЪМ! ОЛЕ, МАЙКООООО! УБИХА МЕЕЕЕЕ!(Кметът се опитва да каже нещо, да се скара дори с тия истерички, но в този момент, без никакъе уговорен час, през вратата на кабинета му нахлуват БТВ, НОВА, БНТ1, БНТ2, БНТ3 и дори БНТ4, нищо че тя излъчва само повторения на футболни мачове от световното в Мексико през 86-та и отвреме-навреме рецитали на Маргарита Хранова и Ибро Лолов.

В тарапаната от национални телевизии се е промъкнала някак и Поли Паунова от “Медиапул”, която със заглушен диктофон пита панчаревския кмет шепнейки в ухото му – “Кмете, ти от Дабъл Гария ли си избран, щото ако не си от наште ща спукам от кофти статии в сайта?” Кметът обаче е толкова дезориентиран от така създалата се ситуация, че единственото нещо, което му идва наум е да вика: “Слава Украйна, героям Слава!”.

В този момент идва чистачката мъкне кофа и мокър парцал, гони всички и невъзмутимо започва да мие килима. С такива почистващи пособия разполага, с такива ще чисти.)Завеса. Циркът се мести в социалните мрежи. Искам да кажа, че ако ще кметът на Панчарево да е кадър на партията на Йоло Денев и в свободното си от кметски дела наистина да вика “Слава Украйна”, по казусът с “бебе Сара” си е прав човекът. Има си нормативна уредба основаваща се на природните, моралните и божествени закони. И ако ще да игнорираме морала и божественото, защото всеки ги тълкува според възгледите си, нищо че накрая, в сетния си час всички разбират истината и къде се крие ключът от палатката, то с природата не можеш и няма смисъл да се бориш, пък какво остава да я победиш.

Ми, то ако ставаше всеки сам да преценЯ от какви взаимоотношения да придобива плод тип “бебе”, аз още утре намирам едно, отивам при кмета на Невша (Юлия Ал-Хаким като ме направи мен кмет ще отивам директно при себе си) и започвам да настоявам това бебе да бъде узаконено. Като ме питат “А къде ви е партньорът, щото бебето хептен пък да се е появило без да участва поне още някой..?”, ще кажа – “То е плод на любовта между мен и един Шипков храст. Не мога да доведа храста, щото ще изсъхне и умре, ако го изкореня, но мога да ви заведа при него. Думичка няма да мъцне, но той си е такъв, мълчалив. Обаче аз гарантирам за достоверността на този плодов резултат. Веднага ни узаконете бебето!” И тогава ще трябва да го узаконят, няма как. Щом може така, трябва да може и онака. Любов, майка! Я какви плодове дава…

В заключение.Уважаеми две майки. Съобразете се, ако обичате с държавната нормативна уредба, намерете начин да привлечете някак си задължителния още минимум един участник от мъжки пол в бебешката завера, вместо да се сърдите, образно казано – че дъждът понякога вали, пък след като уредите това вече си отглеждайте Сара ако искате двете заедно, ако искате поотделно, в група, в комуна, в кръжок…както ви е кеф.И съвсем в заключение – четох до каквото успях да се добера за този случай. И въобще нищо не можах да разбера. Ако и да изписах половин метър пост. Има ли кой да ми разкрие, МОЛЯ!:Някоя от двете майка е фактическата майка на Сара ли или биологичната родителка е някоя съвсем неизвестна трета?Сара е осиновена ли?

Сара е открадната от щанда за бебета от някой испански Карфур ли?Сара наистина е донесена от щъркел ли? Женски.Сара е мое дете???Сара е дете на комшията?Сара е Сара Джесика Паркър като малка?Къде точно беше улица “Резбарска” в София!?Добре бе, булки, този вашият случай е заплетен бетер изчезването на Амелия Еърхарт, по-мистериозен от “Коя е Мата Хари” направила снимките на спящия до кюлчета злато Бойко, по-криминален от това кой уби Лора Палмър, вие искате ей тъй, на скок-подскок да узаконите нещо, което дори не е незаконен МОЛ!

Иван Иванов, фейсбук

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!