Наш полицай нокаутира петима ултраси на АПОЕЛ за по-малко от минута (ВИДЕО)

Мъж от столичната полиция стана звезда в социалните мрежи по грешните причини след снощния мач между Ботев Пловдив и АПОЕЛ Никозия в квалификациите за Лигата на конференциите.

Причината е, че той бе заснет как нокаутира петима ултраси от Кипър, докато безчинстват на площад „Орлов мост“ в столицата, съобщи bTV.

От видеото се вижда как запалянковци в оранжево предизвикват безредици в центъра на София, а полицаят заедно с колегите си опитва да възстанови реда, макар и прилагайки единствено юмруците си.

Мненията за случая са поляризирани, защото от една страна полицията има за цел да неутрализира злосторниците, но от друга прилагането на подобна сила срещу гражданите е проява на откровено насилие. Тепърва предстои да се изясни каква част от въпросните хора са били арестувани и какви са доказателствата за тяхната вина, както и дали приложената сила срещу тях е била оправдана.

Общо задържаните след снощните сцени са 26 души, като по-голямата част от тях са кипърци.

У нас отдавна имаме проблем с правомощията на полицаите, като дори все още има дела от антиправителствените протести през 2021 г.

Що се отнася до футболния мач, Ботев и АПОЕЛ завършиха 0:0 на стадион „Васил Левски“, като след седмица в реванша ще решат спора си за класиране в следващия кръг от турнира.

Факти бг