Петков предлага Асен Василев за премиер, тропна на Митрофанова: Няма да допусна чужди дипломати да ни дават ултиматуми

Кирил Петков направи специално изявление


“Няма да допусна България да вземе грешната посока. Няма да допусна чужди депутати да дават ултиматуми до 12 часа на България”

Петков заяви, че държавата се намира на исторически вододел и няма да допусне България да поеме в грешната посока, шепа хора да грабят милиарди, прокурори да безчинстват.

“Най-важен е просперитетът на страната. Той не е важен само за тези, които пълнят чекмеджетата си с пачки и кюлчета, тези, които се влияят от чужди държави, имат за прякори чужди валути, без тези, които са в списъка Магнитски. Трябват и са нужни спешни промени и то съвсем конкретни”. обясни Петков.

“Аз предложих на „Продължаваме Промяната” следващият министър-председател на България да се казва Асен Василев. Човек, на когото имам безпрекословно доверие, с когото започнахме борбата рамо до рамо и с когото ще я завършим рамо до рамо в един отбор”, посочи Петков в изявлението си.

“Длъжни сме да продължим напред. За 6 месеца трябва да бъдат изпълнени най-важните за страната реформи. Нека се обединим в името на европейското бъдеще на България”, призова Петков.

Съпредседателят на ПП оправда думите си отпреди време, че не се е вкопчил в поста и няма проблем с това друг представител на ПП да бъде премиер в името на това България да загърби статуквото и да поеме по бърз път на модернизация и развитие.

Василев ще има 7-дневен срок, за да върне изпълнения мандат на президента Румен Радев. Ако не успее, следващият мандат отива в ГЕРБ.

Очаквайте подробности!