Румънски туристи се изкъпаха в езеро в Рила, а после… СНИМКИ

Двама румънски туристи, заловени да се плицикат в едно от Седемте рилски езера, се издирват от полицията, пише struma.bg.

Те били засечени в Долното езеро от охранителите на НП „Рила“, които им наредили незабавно да излязат.

След това им потърсили документи за самоличност, за да им съставят констативен протокол за административно нарушение, но румънците отказали и си тръгнали заедно с групата техни сънародници, които били при езерата.

На място пристигнали и полицаи от ПУ – Сапарева баня, които впоследствие предприели действия за установяване самоличността на румънците. Влизането и къпането в Седете рилски езера е забранено, като глобата за физически лица е 500 лв. при първо нарушение, но може да стигне до 5000 лв.

В конкретния случай нарушението е документирано с видеоклип, направен от охранител в НП „Рила“, който се появи в социалната мрежа. На него обаче се вижда, че румънците, нагазили в езерото, са седем, а не двама.

Солена глоба грози и дупнишкият пастир Асен Георгиев, който в понеделник нападна парковия служител  Кирил Стамболиев, докато извършва проверка на ушните марки на кравите му.

Фермерът се ядосал и започнал да сипе ругатни и хвърлил камъни към служителя в НП „Рила“. За нападението над благоевградчанина по време на изпълнение на служебните му задължения бе информирана полицията в РУ – Дупница и по случая тече проверка.

Междувременно служители от НП „Рила“ установиха, че дупнишкият фермер е извършвал незаконна паша на стадото си, без да има разрешително. За това нарушение може да отнесе глоба от 5000 лв.

Вчера  служителите от парка са извършили втора проверка съвместно с БАБХ за дейността на дупнишкия кравар, при която са констатирани и други нарушения.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!