Известният български тираджия Чироса загина в Тексас, превозвайки смъртоносен товар / СНИМКА

Българин, живеещ в Атланта, почина при тежка катастрофа с камиона си в Тексас. Причината за смъртта му обаче все още не е ясна, съобщава Бгвойс.

Камионът на 63-годишния Николай Видинлиев се обърнал, след като изглежда, че той не успял да вземе завой на магистралата I-10 между Ван Хорн и Пекос в Тексас в петък следобед.

При инцидента се обръща каросерията на камиона и от него се разпиляват контейнери с токсични и взривоопасни химикали, които Видинлиев е превозвал със себе си. Това са били съставки за гориво за самолети и амоняк.

Инцидентът затваря магистралата за близо 10 часа, а първите пристигнали на мястото полицаи са обгазени и операцията се бави, докато пристигнат специални HAZMAT екипи. На мястото на инцидента работят шерифите от Кълбърсън каунти, Тексаската служба за обществена сигурност и пожарната от Ел Пасо, въпреки че районът не е в тяхната юрисдикция, но оказват помощ.

Засега обаче не е ясно каква е причината за смъртта на Видинлиев, както и има противоречива информация кога е настъпила тя. Властите разследват дали катастрофата е в резултат на медицински проблем като сърдечен удар или инсулт, настъпил преди това, или смъртта е причинена от удара и последвалото обгазяване.

Изглежда, че времето не е било фактор за инцидента, а Видинлиев е тръгнал сутринта от Сан Антонио, след като е нощувал там. В момента властите изчакват резултатите от аутопсията.

Николай Видинлиев е един от по-старите имигранти в Атланта. Роден в Пловдив, емигрира във втората половина на 90-те години със семейството си, а сънародниците ни в града го наричат Чироса. След себе си оставя съпруга и две дъщери от първия му брак.

В момента те имат нужда от подкрепа, за да пренесат тялото на Видинлиев в България, каквото е било неговото желание.

Близки и приятели ще се сбогуват с него на 1 октомври, събота, от 2 РМ в църквата St Mary of Egypt Orthodox Church (1765 Woodstock Road, Roswell, GA 30075).

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!