Фандъкова: Жълтите павета ще се пренареждат, колкото пъти е необходимо. Не ги редя аз / СНИМКИ

В участъците, в които има размествания, ще се пренареждат паветата дотогава, докато се наредят като хората – колкото пъти трябва, толкова пъти ще ги пренареждат.

Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която коментира пред журналисти проблемите с разместените жълти павета след ремонта. 

“Какви са причините за проблемите, могат да обяснят специалистите. Нито аз, нито моите колеги редим павета, редят ги изпълнителите, каза кметът. Тя добави, че строителният надзор има задачата да контролира.

“Ние плащаме, докато се получи качествено”, заяви Фандъкова. Тя уточни, че участъкът, на който най-много се публикуват снимки в социалните мрежи, всъщност не е ремонтиран, става въпрос за кръстовището при БАН. 

Движението в участъка от бул. “Цар Освободител” между бул. “Васил Левски“” и ул. “15 ноември” (сградата на БАН) беше пуснато на 19 септември. От края на юли заради пренареждане и подмяна на жълтите павета там, то бе временно спряно.

Зам.-кметът по строителство Ангел Джоргов каза тогава, че паветата по пътните платна са пренаредени по-основно, тъй като е имало образувани коловози. Положена е по-добра основа, която да поеме тежкото натоварване от автомобили, за което тази настилка не е предвидена. Малко след като движението бе възстановено обаче някои от паветата се разместиха, което бе обяснено от представители на Столичната община и от строителите с тежкия автомобилен трафик. 

Лупа бг

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!