Гръмовен скандал в бТВ: Кирил Петков нахълта неканен в студиото, ГЕРБ избягаха от дебата

Гръмовен скандал се разигра на тазвечершния дебат в студиото на бТВ.

Бившият премиер на България Кирил Петков най-нахално нахлу в телевизията и самосиндикално се включи в предизборния дебат на мястото на кандидат-депутата от “Продължаваме промяната” Венко Сабрутев.

Пред ошашавената водеща Мария Цънцарова, която поиска обяснение за внезапната поява на Петков, бившият премиер обясни, че Венко Сабрутев имал “лични причини” да не се яви и “понеже няма по-добър от мен да обясни политиката на ПП, се явих аз”.

Това вбеси останалите участници в дебата, които се възпротивиха срещу грубото нарушаване на правилата на тв дебата.

В дебата трябваше да участват Деница Сачева от коалиция „ГЕРБ-СДС“, Венко Сабрутев от „Продължаваме промяната“, Христо Проданов от „БСП за България“, Деян Николов от „Възраждане“, Мартин Димитров от „Демократична България“ и Любомир Каримански от „Има такъв народ“.

Вместо Сабрутев в ефир се появи бившият премиер Кирил Петков. Водещата Мария Цънцарова заяви, че това е неуважение към БТВ. Петков пък обяви, че дебатът е “лидерски” без за е обявен за такъв. Той се провикна по адрес на представителите на ГЕРБ, че лидерът им Бойко Борисов постоянно се крие.

От ГЕРБ бяха определили Деница Сачева. Но тя се появи в ефир заедно с Томислав Дончев. Той обясни присъствието си в студиото именно с нарушаването на правилата.

“Щом един човек, който е нарушил Конституцията, може да наруши и правилата в тв ефира, какво да очакваме от него в управлението”, каза Дончев. След което двамата със Сачева демонстративно напуснаха студиото.

Епицентър. бг научи, че “внезапната” поява в ефир на Кирил Петков е била “обмислен ход” в ПП с цел той да влезе изненадващо в ефир и да “смаже” останалите в дебата. Даже в ПП обсъждали как да накарат и лидера на БСП Корнелия Нинова да се появи, за да могат заедно с Петков да си партнират. По информация на Епицентър. бг  Нинова отказала с мотива, че това не е лидерски дебат, щом от него отсъства Бойко Борисов.

Така че, Кирил Петков за пореден път излъга, че отсъствието на Сабрутев от студиото на БТВ е по “лични причини”. Но това не е изненада, той като лъжата за Петков е неговата втора същност.

Дебатът продължава с нахалното поведение на Кирил Петков.

Дебата може да проследите НА ЖИВО Тук

Епицентър