Дъщерята на Стоичков ще бъде новият директор на Българската професионална футболна лига

Михаела Стоичкова става директор на Професионалната футболна лига. Дъщерята на Христо Стоичков ще отговаря за комуникациите и стратегическите международни взаимоотношения.

Тя ще отговаря за комуникациите и стратегическите международни взаимоотношения и поема позицията след отправена покана от президента на организацията Атанас Караиванов, предава БТА. Официално ще встъпи в длъжност през следващата седмица.

“Моята мисия е да върнем възприятията върху българския футбол като ценност, а не като цена. Израснала и възпитана съм с визия, която искам отново да бъде важна за българските играчи, отбори и фенове.

Избрах да поема тази нова роля след дълъг размисъл, но не за да гледам в миналото, а за да стимулираме заедно с екипа ми това, което цяла България копнее да види в бъдещето. Зарядът е огромен, мотивирани сме да осъществим реална промяна и развитие на облика на българския футбол. Еволюцията на спорта започва първо от нас самите – нашето поведение и примера, който даваме и налагаме като стандарти”, заяви Стоичкова.

“Ще работя върху създаването на значително по-добри условия и възможности за българските клубове и футболисти. Имала съм честта да наблюдавам огромен брой футболни организации по света и да изградя отношения, които искам да предам на българския стадион.

Ангажирам пълния си капацитет, за да съм сигурна, че ще надградим цялостно доверието в българските футболисти. Всички международни контакти, които съм отглеждала с години, ще бъдат впрегнати в помощ за създаването и стимулирането на ново поколение български футбол. Изграждането на устойчив бранд на спорта на международно ниво е приоритет, за който ще изисквам пълно сътрудничество от българските отбори и регионалните общности. Важно е да създаваме много повече събития и интерес към тях, да привличаме чуждестранно присъствие от международни отбори, които да мотивират както децата, така и българските футболисти.

Да ангажираме много повече футболните общности в социални дейности и дисциплина, за да върнем отговорността на българските футболисти не просто към феновете им, но и към отпечатъкът, който се оставя върху съзнанията на децата и широката публика. Ще работим и за подсигуряването на допълнително финансиране, отредено само за развитието на млади таланти, за да сме сигурни, че децата с хъс и способности няма да загубят мотивация заради недостиг на ресурси и качествена среда.

Любовта и еуфорията по футбола не са изгубени – те ще бъдат събудени и изпратени на тренировки на терен. Много тренировки. Заставам зад тази заявка с името си”, се казва още в обръщението на дъщерята на легендата Христо Стоичков.

“Благодаря на Михаела Стоичкова, че прие поканата да се присъедини към новия екип на Българската професионална футболна лига (БПФЛ) и да поеме отговорността да бъде основен двигател на всички бъдещи предизвикателства!

Убеден съм, че солидният международен опит в бизнес среди, който притежава, енергията, с която зарежда всички, персоналната разпознаваемост и желанието да се свърже с футбола, ще вдъхновят нашите клубове и всички фенове на най-популярната игра в света.

Споделям виждането, че Михаела ще ентусиазира и нас, като концентрира повече интерес и доверие към организацията. В същото време съзнавам отговорността и тежестта на ангажимента, който поема, като ѝ обещавам пълната си подкрепа!”, изтъкна президентът на организацията на професионалните клубове Атанас Караиванов.

От ръководството на Българската професионална футболна лига допълниха, че екипът на Михаела Стоичкова работи по създаването на дългосрочен план за развитие, който ще бъде представен подробно в рамките на следващия месец.

Започната е работа по създаването на изцяло нова визия на Лигата, привличането на първата вълна от международни партньори и широкообхватна маркетинг стратегия.