Чудовищно: 25-годишен насили и опита да запали малката си братовчедка в Разград

23 години затвор при строг режим ще лежи мъж, който набил, насилил и запалил непълнолетната си братовчедка. Престъплението е извършено в Разград.

Присъдата на Разградския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Варна.

Разградският окръжен съд призна за виновен 26-годишния Н.Я. за това, че насилил своята непълнолетна братовчедка, причинил й множество тежки телесни повреди и опитал да я убие като я запали. Мъжът е предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в града като обвиняем за три престъпления.

За първото престъпление съдът постанови присъда „доживотен затвор“, която беше заменена на основание чл. 58 от НК с 23 години „лишаване от свобода“ при строг режим на изтърпяване, поради факта, че подсъдимият е пожелал съкратена съдебна процедура и е признал всички факти от обвинителния акт.

По второто обвинение – за изнасилване на непълнолетното момиче, той беше осъден на 12 години „лишаване от свобода“, заменени с 8 години, след редуцирането. По третото обвинение – за палеж, той получи осъдителна присъда в размер на 9 години „лишаване от свобода“, намалена с една трета до 6 години „лишаване от свобода“, съобщават от пресслужбата на съда.

След кумулирането на наложените наказания, съдът определи Н.Я. да търпи най–тежкото от тях, а именно 23 години „лишаване от свобода“ при строг режим. Уважен бе и предявеният граждански иск от потърпевшата на стойност 150 000 лева, като 26-годишният мъж ще трябва да заплати и сумата от 14 700 лева за нанесените материални щети при извършения от него палеж.

Престъплението подсъдимият извършил на 16 ноември 2021 година. Привечер той отишъл в дома на свои роднини, където живеела пострадалата непълнолетна. Целта на посещението му първоначално била друга. Но след като имал кратък спор с братовчедка си, той я нападнал. Ударил я няколко пъти с шамари и юмруци по лицето и врата, заплашил я, че ще я убие и я насилил. В опит да прикрие стореното, Н.Я. решил наистина да убие братовчедка си. Започнал да я души, докато тя изпаднала в безсъзнание, а той решил, че е мъртва. Преди да избяга подсъдимият запалил чаршафите на леглото на момичето и го оставил безпомощно.

Жертвата на 25-годишния тогава мъж била намерена от майка си малко по-късно същата вечер в тежко състояние. Момичето незабавно било отведено и настанено в болнично заведение със сериозни травми и изгаряния, в безсъзнание, като съществувала реална опасност за живота й. Лечението й продължило дълго, а възстановителните процедури и рехабилитация продължават и днес.

Присъдата на Разградския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Варна.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!