Вигенин: Вече дори не предизвикваме омраза, а подигравки. Парламентът е на път да се обезсмисли напълно

Първия ден някой говореше, че ще ни изгонят със сопи. На третия – ситуацията е още по-лоша. Вече дори не предизвикваме омраза, а подигравки. Парламентът е на път да се обезсмисли напълно.

Това каза предложеният от БСП за председател на Народното събрание Кристиан Вигенин преди гласуването в пленарната зала.

„Хората ни мразят и скоро ще започнат да ни презират, защото не можем да решаваме проблемите”.

По думите му парламентът трябва да заработи. Според Кристиан Вигенин някои от политическите групи предпочитат да няма парламент и да се тръгне директно към избори.

“Дали можем да лишим България от милиардите по Плана за възстановяване и устойчивост, да лишим българските граждани да приемем адекватен бюджет на държавата”, попита риторично Вигенин.

„Вече дори не предизвикваме омраза, струва ми се. Предизвикваме подигравки. Гласуването, което предстои, е последното, в което участвам. Ако ме подкрепите – казах какво можете да очаквате от мен, ако не – след това ще търсим някакви други решения, но се опасявам, че прозорецът на действие все повече се свива”, подчерта той.

Вигенин предупреди, че се върви по улея на сценарий, който не е добър за парламента, за България и е непредвидим като дългосрочни последици. Затова апелира депутатите да подкрепят номинацията му.

“За” Вигенин гласуваха 75 народни представители, “против” – 125 и 25 “въздържал се”.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!