Нападателят е търсил Нанси Пелоси, но попаднал на съпруга й Пол

82-годишният Пол Пелоси, съпругът на председателя на Камарата на представителите Нанси Пелоси, който беше нападнат с чук в дома им в Сан Франциско, е със счупен череп и фрактури по ръцете, опериран е, и лекарите очакват пълно възстановяване.

Нападателят е търсил Нанси Пелоси, която в този момент е била във Вашингтон, той е задържан. Мотивите му не са известни, но има криминално досие. Г-жа Пелоси вече е пристигнала в болницата при съпруга си.

Съединените щати са в разгара на кампания за междинни избори за Конгрес. На 8 ноември ще бъдат избрани всички 435 членове на Камарата на представителите, и 35 от стоте места в Сената, предаде БНТ. Нападението беше коментирано от президента Байдън по време на предизборна изява във Филаделфия.

“Това е подло. Това няма място в Америка. Има твърде много насилие, политическо насилие, твърде много омраза, ярост. И какво ни кара да мислим, че една партия може да говори за откраднати избори, да ги нарече измама, всичко това са куп лъжи, но те влияят на по-лековерните хора. Какво ни кара да мислим, че това няма да разяде политическия климат.

Стига! Достатъчно – всеки съзнателен човек трябва да се изправи и недвусмислено да се обяви срещу насилието в политиката, независимо от убежденията си”, заяви Джо Байдън, президент на САЩ.

24 часа