Орди мигранти прескачат със стълби „златната“ ограда на границата и нахлуват у нас / ВИДЕО

Кадри как група мигранти прескача оградата на границата между България и Турция, използвайки най-обикновена стълба, разпространи днес бТВ.

Оградата глътна десетки милиони – като дори не се знае колко са точно, тъй като тя бе дофинансирана многократно по времето на правителството на ГЕРБ и т. нар. „патриоти“.

Източник на бТВ казва пред медията, че това не е изолиран случай. Мъжете са добре организирани, а стълбите се сглобяват на място. Към момента почти нищо не се знае за конкретната група.

„Кадрите показват щурм на границата.“ Това коментира пред телевизията Евгени Узунов, председател на Районния съд в Бургас. „Въпросът е политически и приканвам останалите две власти да направим дискусия незабавно, защото ситуацията по границата е стряскаща. Трябва да се вземат решения кога да се криминализира конкретно поведение и кои лица да носят отговорност“, добави той.

От началото на годината в Бургаско над 1150 са установените мигранти, преминали границата, а 77 са трафикантите в кориците по делата. 28 дела в Районния съд в Бургас са приключили с осъдителни присъди, казва той. Има обаче и 365 разпитани лица, за които нищо не се знае – нито кои са, нито на каква възраст са, казва съдийският председател.

Наглед числото не е малко, но всъщност е фрапиращо нищожно, на фона на факта, че в съседни районни съдилища – като Царево и Малко Търново на ден има десетки дела за мигранти. Приокуратурата сключва серийно споразумения.

Навремето евродепутатката Елена Йончева изнесе фрапиращи данни за напълно падналата на места ограда. След това Валери Симеонов от НФСБ я даде на прокуратурата за „нещо като национално предателство“.