Ексклузивно: Арестуваха заместник-директор в Гранична полиция с 2000 лева подкуп

Заместник-директор в “Гранична полиция” е задържан на метри от дирекцията на столичния булевард “Мария Луиза” – в момент на получаване на 2000 лева подкуп.

Акцията е на “Вътрешна сигурност” на МВР и СГП, съобщава БНТ.

Шеф в Главна дирекция “Гранична полиция”, поискал и взел 2000 лева подкуп от търговец, доставял технически средства за охрана на границата, е задържан от “Вътрешна сигурност” на МВР. Разследването е под ръководството на Софийската градска прокуратура.

Задържаният работел в отдела, който се занимавал с техническото оборудване на границата.

Срещата му с търговеца била в района на бул. “Мария Луиза”, където се намира дирекцията. Той излязъл от сградата, за да се види с жертвата си в малките улички. Тогава бил спипан. Той си поискал процент от търговеца с думите: „Ние така работим”.

След като бил закопчан, униформеният беше докаран пред сградата на дирекцията.

“Това е пример за добро взаимодействие с прокуратурата. Дирекция “Вътрешна сигурност”, която е пряко подчинена на министъра, работеше активно по този въпрос вече няколко седмици.

През цялото време бях в течение и съдействах. потърсихме и получихме съдействие от страна на прокуратурата, подготвиха се необходимите действия, белязаха се и пари.

Днес тези усилия се увенчаха с резултат”, заяви вътрешният министър Иван Демерджиев в предаването “Още от деня” по БНТ.

“Задържаният е на висока позиция – заместник-директор, отговарящ за собствеността и снабдяването на служителите с цялото необходимо оборудване”, потвърди той. И допълни, че няма връзка с трагичния инцидент на граница отпреди няколко дни.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!