Ексклузивно! Има задържани за убийството на граничния полицай!

Трагедията търпи бързо развитие. Отличната ни комуникация с турските ни колеги дава резултат. Преди 10 минути колегите от турската прокуратура съобщиха, че са задържани двама души.

Това каза пред bTV заместник-гласният прокурор Борислав Сарафов по повод разследването на убийството на български граничар край Елхово.

Задържани са двама души – един извършител и един помагач. Те не са турски граждани, според първоначалната информация.

„След разпита най-вероятно ще командироваме екип от следователи да се запознаят с материалите и доказателствата“, каза Сарафов.

„Ще поискаме екстрадицията на тези две лица“, увери той.

„Те трябва да получат присъдата си в България. Установява се какви са. В непрекъсната комуникация сме с турската прокуратура“, добави заместник главният прокурор.

Новината потвърди и посланикът на Турция у нас. От МВР също съобщиха за bTV че турският посланик е информирал вътрешния министър за арестуван заподозрян за стрелбата на границата.

“Основните версии за инцидента на българо-турската граница са, че става въпрос или за трафик на мигранти, или за трафик на наркотици. Какви са причините ще установим в хода на нашето разследване, считам, че в рамките на 12 часа установихме не малко от информацията”, съобщи на брифинг за медиите по-рано Борислав Сарафов.

Наши колеги следователи ще бъдат изпратени на място, за да присъстват на следствените действия,

които ще провеждат турските колеги, каза още Сарафов. Според него подобно посегателство освен престъпление и злодеяние, е и вандалски акт срещу българската държава и срещу суверенитета.

„Да простреляш униформен полицай на границата на една държава,

това граничи с терористичен акт, това е посегателство срещу суверенитета на държавата“, заяви Сарафов. 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!