Изведоха от дома й Десислава Иванчева към Сливенския затвор / ВИДЕО

Десислава Иванчева показа клип как я отвеждат в затвора.

Тя събира вещите си, които са й необходими.

Докато тя приготвя багажа си, майка й поема детето.

От ГДО й забраниха да разговаря с медиите.

Тя се разплака и каза, че не знае какво ще стане с детето й.

Бившият кмет на столичния район “Младост” Десислава Иванчева е осъдена окончателно на 6 години затвор за корупция. Тя е поискала и получила подкуп в размер на 75 хиляди евро, съобщи БНТ.

Нейната заместничка Биляна Петрова ще лежи в затвора 5 години, а предишният кмет на “Младост” Петко Дюлгеров – 4 години. Решението е на ВКС. То е е окончателно и не подлежи на обжалване.

По-рано тази сутрин Иванчева написа във “Фейсбук”: “Приятели, осъдена на съм на 7 години. След 30 мин. заминавам за затвора в Сливен!”. В профила й бяха излъчени трогателни видеа, показващи как тя си събира багажа и се разделя със семейството си.

Припомняме, Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова бяха арестувани на 17 април 2018 г. с безпрецедентно дълъг арест – над 8 часа на централното софийско кръстовище пред Спортната палата.

В колата на кметицата бяха открити 70 000 лева, за които прокуратурата обяви, че тя е взела като подкуп. В последствие Иванчева бе обвинена, а след това и осъдена за подкупа, а Петрова и Дюлгеров – като нейни помагачи.