Обрат в разследването на убийството на полицай Петър Бъчваров, откриха важна следа на наша територия

От българската страна на границата, където беше застрелян граничния полицай Петър Бъчваров, разследващите са намерили няколко гилзи. Това съобщи БНТ, позовавайки се на свои източници.

Досега вътрешният министър Демерджиев твърдеше, че е стреляно от турска територия.

От гилзите по предварителни данни се предполага, че е стреляно с ловна пушка, но след експертиза ще се разбере точно какво оръжие е използвано. 

Полицаят на границата край Елхово е бил убит с изстрел в главата: първият от общо 10-15 произведени изстрели от турска територия. Това заяви по-рано днес служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев пред журналисти. “Знаем, че е стреляно от турска територия”, увери той. 

Припомняме, че при престрелка в района на село Голям Дервент снощи загина граничният полицай Петър Бъчваров. Той бил наряд заедно с военнослужещ, който успял да се прикрие и е невредим.

Около 20.35 ч. в понеделник вечерта неизвестен стреля по наряд на “Гранична полиция” и военнослужещ, който охранява границата в района на село Голям Дервент. На метри от селото е граничната бразда, където се е случил инцидента.

Сигнал за него е подаден снощи, когато неустановено лице стреля по съвместен наряд на “Гранична полиция” и военнослужещ, които изпълняват служебните си задължения по охрана на границата. След стрелбата граничният полицай е прострелян и загива на място, а военнослужещият успява да се оттегли от мястото. Натам са насочени и други екипи, които охраняват границата.

По непотвърдена информация става дума за престрелка с мигранти или трафиканти. Извършителите са избягали.

По-рано тази сутрин министърът на отбраната Димитър Стоянов коментира, че има информация, че военнослужещият не се е оттеглил, а е взел необходимата позиция като се е прикрил, но това подлежи на проверка. “Прекалено рано е да коментираме каквато и да е хипотеза. Бил е застрашен животът му след като е бил патрулна двойка с граничния полицай”, заяви Стоянов.

Местните хора разказват още, че оградата около Елхово е пълна с дупки, а мигранти ежедневно минават през някои от тях. Родните граничари са снабдени с пистолети “Макаров”, но нямат никакви бронежилетки. Фенерите, с които осветявали вечер, пък били най-обикновени, пише Блиц.

Източниците на Блиц твърдят, че в последните месеци мигрантите стават все по-агресивни и си позволяват много повече дързости.

Най-притеснителното е, че колкото и хванати мигранти да има, тези, които се сдобиват с присъда, са малък процент. 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!