Обрат с прокурорското синче от Перник, ето какво се случи!

Васил Михайлов, син на прокурора от Перник Бисер Михайлов, се връща в ареста. Това постанови Софийският градски съд, който отмени определението на долната инстанция. Според тримата градски съдии районните магистрати неправилно са преценили, че няма доказателства Михайлов да е нарушил домашния си арест.

Доказателства се съдържат в показания на полицай, които са игнорирани от районния съд, защото не са подписани, стана ясно в съдебната зала. Този порок е отстранен междувременно, което е допустимо, мотивира се още СГС.

От показанията на полицая става ясно, че при преглеждан от него на запис от камера се установява, че вместо да влезе веднага в жилището, обвиняемият е посетил близко заведение.

Съдът не приема версията на Михайлов, че целта му е била да си вземе ключа за жилището от заведението. Според магистратите той е можел да се снабди с ключове и по друг начин, без да се появява на публично място.

Така домашният арест младежа бе заменен със задържане под стража, като съдът нареди той да бъде привиден незабавно от адреса си в следствения арест на бул. „Г. М. Димитров“ в София. Определението на градския съд е окончателно.

През юни Михайлов беше арестуван за жесток побой над местната футболна легенда и настоящ треньор Румен Андонов. Първоначално младежът бе обвинен, че на 9 април нанесъл множество удари с юмруци и ритници в областта на главата на Н.Т. и го намушкал с нож в лявото око. Деянието е извършено по хулигански подбуди без личен мотив. След това обвиняемият се заканил с убийство на Б.Й., като размахвал нож пред лицето ѝ, съобщават от държавното обвинение. 

Днес Михайлов е обвинен и за това, че на 11 април около 14,00 часа в близост до заведение в Перник е нанесъл множество удари с юмруци в областта на главата на Р.Н., вследствие на което му причинил телесна повреда. Според прокуратурата деянието също е извършено по хулигански подбуди.

В края на октомври Михайлов бе пуснат от съда под домашен арест, който да се контролира с електронна гривна на крака. Малко след това сам обяви пред bTV, че го е нарушил и е ходил на дискотека. Министерството на правосъдието също призна, че има нарушения в режима на Михайлов и в момента тече проверка по случая.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!