Откриха признаци за предстояща смяна на Зеленски – ето с кого

Главнокомандващият въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни скоро може да оглави Украйна. Така военният лидер ще отстрани Володимир Зеленски от поста президент на Украйна.

Това съобщи в ефира на Пети канал военният експерт Юрий Кнутов. Той направи такива изводи въз основа на факта, че Залужни напоследък се превърна в държавен човек, почти еквивалентен на Зеленски, в медийното пространство.

Експертът отбеляза, че Залужни позира със семейството си на кориците на западни издания буквално толкова често, колкото Зеленски и съпругата му.

Също така, главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна дава интервюта за западните медии, независимо от мнението на ръководството на страната.

„Напълно възможно е Зеленски скоро да бъде помолен да подаде оставка“, каза специалистът. Президентът на Украйна, според него, бил главният инициатор на ескалацията, докато главнокомандващият, напротив, е проявил сдържаност.

„Така че в случай на поражение на въоръжените сили на Украйна Зеленски може да бъде превърнат в изкупителна жертва“, каза Кнутов.

Превод: GlasNews

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!