Бияч от Русе кара жертвата си да му целува краката, градът се вдигна на протест срещу насилието / ВИДЕО

Брутален побой над младеж в русенско заведение показа клип, разпространен в социалните мрежи

Брутален побой над младеж в русенско заведение показа клип, разпространен в социалните мрежи

Видео показа пореден случай на агресия в Русе

Бияч от Русе кара жертвата си да му целува краката – това показва видео, което се разпространява в социалните мрежи

В коментарите към видеото се споменава името на бияча – Джан. Явно той взима пример от пернишкия “герой” Васил Михайлов, който за кратко беше под домашен арест, а сега отново е в ареста след много сигнали за побои, коментира Gospodari.com.

Подходът, който биячът в Русе използва, е същият, както се вижда и на кадрите.

С публикуван пост във фейсбук, насилникът на име Джан Махмуд се опитва да се оправдае. Ето какво пише той: 

Относно клипа който беше публикуван днес с мое участие моля за прошка потърпевшия, разкайвам се за простотията която направих в момент на гняв което не ме оневинява. Съжалявам за постъпката си, разочаровах много хора, още веднъж се извинявам на (Иво Бонев) на хората около него и неговото семейство за психическите травми които съм им нанесъл, още веднъж съжалявам. Иво Бонев съжалявам за всичко. Готов съм публично да се извиня на всички засегнати от постъпката ми. В момента съм активен спортист и уроних авторитета на всички спортисти с тази моя постъпка с което още веднъж искам да се извиня, на всички хора занимаващи се със спорт.

Клипът е сниман АПРИЛ месец в русенско заведение в което бях редовен клиент но никога не съм работил там.

Още веднъж най-искрено се извинявам за грешката която допуснах“, завършва поста. 

Публикацията събра множество осъдителни коментари и закани. Към нея се присъедини и друг потребител, който сподели, че също е бил жертва от на агресивния русенец. Вследствие на нанесен от него побой е получил счупване на реброто и множество натъртвания и охлузвания, става ясно от разкритията за действията на насилника. 

Във вторник вечер граждани на Русе се събраха на спонтанен протест. Поводът – видеоклип с насилие над момче. На кадрите се вижда как непълнолетен бие и напада друг в русенско заведение. Случаят е от април, но след като видеото беше качено в социалните мрежи, десетки млади хора се събраха пред блока, в който живее нападателят. На място пристигнаха екипи на МВР, за да овладеят ситуацията и да не се стига до ескалация на напрежението.

„Заплашваше ме, че ще навреди на семейството ми. В средата на април месец в едно заведение ме вкара в тоалетните и буквално ме преби. Побоят беше между 15-20 минути. Удряше ме по главата, ребрата, ръцете, краката. Тогава имах отношения с едно момиче и думите му бяха, че всяко момче, което е бил с нея, ще бъде пребивано”, разказа потърпевшият Иво пред NOVA.

Според хората в града това не е първият случай, в който младежът проявява агресия. Пред камерата ни застана и друго момче, станало жертва на побой.

„На 26 октомври ми беше нанесен побой. Със счупено ребро съм и имам проблеми с ключицата. Взе ми телефона и часовника. Ще го съдя, надявам се да получи поне пробация”, сподели той.

Окръжната прокуратура в Русе разследва случая с непълнолетен младеж, за който са постъпили сигнали, че е нанесъл побой на двама свои връстници. Това съобщи окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев, предава БТА.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!