Изоставено куче отчаяно вие за помощ от тераса. Няма ли кой да помогне? СНИМКА

Изоставено в необитаем апартамент в София куче предизвика гняв и тъга сред столичани, опитващи се да помогнат на животното. Вече повече от 5 часа Надя Младенова прави опити да спаси кучето, което излиза постоянно на терасата да търси помощ и отчаяно вие.

От разказа на жената става ясно, че МВР отказват да дойдат на мястото, отказват да открият кой е собственикът, за да може да имат основание да искат пожарната да се намеси.

Стопанката, според съсед, с когото жената е говорила, е починала и нейният син, който е собственик на имота, би трябвало да се грижи за кучето. Но… той не живее там. Според съседа собственикът не живее дори в София.

Ето какво е написала софиянката в социалните мрежи:

“Ул. Будапеща 16, изоставено куче в заключен необитаем апартамент! След сигнал на 112, от столичното 5-то районно ми съобщиха, че нищо не могат да направят. Не могат да влязат в апартамента, не могат да издирят собственика! В апартамента температурата е същата като навън (прозорци липсват), вероятно няма храна и вода животното! Уж има закон за защита на животните, но аз не виждам никакво отношение или загриженост от страна на властите! Меко казано съм потресена!”

Коментарите на хората под поста са достатъчно красноречиви:

“У нас закони няма, да не говорим действаща институция, то държава няма, ние искаме защита за бездомните животни.”

“За бога, кучето ще скочи накрая! Пожарната е длъжна да съдейства!”

Глас нюз бг