Изчезналите Ивелин и Петър били като кръвни братя, готови да влязат в огъня един за друг (ОБЗОР)

Прекратиха до сутринта издирването на рибарите Ивелин Тодоров и Петър Петров, които изчезнаха в езерото Мандра в неделя вечерта. 

Утре в 9 часа сутринта екипите възобновяват претърсването на езерото Мандра. Все по-малка е обаче надеждата да бъдат открити живи заради ниските температури и влошаващото се време навън.

Техни близки споделят, че двамата били като кръвни братя. Семействата им се събирали почти всеки ден и си помагали в живота.

„В огъня бяха готови да влязат един за друг. Ако единият падне, другият винаги щеше да го хване, дори с риск за себе си“, казаха пред Флагман.бг приятели на семействата, които днес се включиха в издирването.

След намирането на лодката им този следобед водолазите са продължили претърсването, а лодките са започнали да тралят по дъното.

От вчера сутринта по вода е обходена голяма част от езерото. Мрежите на Ивелин и Петър са намерени още часове след изчезването им на малкото кейче пред дома на семейството на Ивелин. И двамата не са си взели телефоните, открити са оставени на масата, на която са били. Единият е от тях бил добре екипиран с рибарско облекло, но другият се е качил в лодката по суитшърт.

Кметът на Бургас Димитър Николов дава последна информация пред близките на двамата

През днешния ден, въпреки лошите метеорологични условия, екипите с 10 лодки се сменяха през известно време, като едните излизаха да се стоплят и веднага влизаха другите.

И преди обяд продължи обследването с дрон с термокамера, но без резултат. В ранния следобед са пристигнали доброволци с втори дрон с термокамера, които са оглеждали основно района в местност „Брястите“, откъдето е тръгнала лодката. Цял ден близките бяха на брега и очакваха да получат информация.

 Две общински лодки участваха в издирването, три – на ИАРА, както и водолази и доброволци.

Включиха се рибари от Ченгене скеле и общински служители. Едновременно се извършваше и пешеходен обход по суша около брега. Следобед се включиха и горски служители, които познават гористата местност до езерото, те са оглеждали брега в малките заливи към езерото.

Флагман

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!