Крилата ракета извърши невероятна маневра над Николаевска област и нанесе неочакван удар / ВИДЕО

Появи се първото документално потвърждение за променящите траекторията на полета си руски крилати ракети, съобщават световните издания.

Вече многократно е съобщавано, че крилатите ракети са способни да заобикалят позициите на противовъздушната отбрана и да променят траекторията си, за да нанесат удар от неочаквана посока, но това е документирано едва сега.

На видеоматериала, публикуван от Виталий Ким, ръководител на Николаевската област, се вижда как крилата ракета рязко променя траекторията си, завъртайки се на почти 90 градуса.

Според някои информации, тази маневра е била направена специално, за да се избегне зоната за позициониране на украинската ПВО, установена по време на удара.

Все още не е известно дали новата траектория на крилатата ракета е била зададена директно по време на полет или е била първоначално планирана, но този факт силно затруднява прехващането на подобни ракети, особено по време на масов удар, когато противовъздушната отбрана обикновено концентрира усилията си върху един сектор от въздушното пространство.

Досега не са направени официални коментари по този въпрос, така че не е възможно да се установят всички обстоятелства.

Блиц

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!