Кристиано Роналдо: Аз вкарах гола!

Звездата на португалския и световния футбол Кристиано Роналдо е категоричен, че той е е вкарал първия гол за Португалия срещу Уругвай на Мондиала в Катар. Всички официални източници обаче твърдят, че попадението е на Бруно Фернандеш, пише “Гонг”.

Именно той центрира в наказателното поле на „урусите”, където Роналдо понечи да играе с глава, но в крайна сметка не докосна топката и тя влетя в мрежата за 1:0. Първоначално от ФИФА обявиха Роналдо за голмайстор, но минути по-късно се коригираха и зачетоха попадението на Фернандеш.


Това щеше да бъде гол номер 1000 в кариерата на Роналдо, но явно португалецът ще трябва да почака.

Бившият национал на САЩ – Алекси Лалас разкри, че веднага след мача, още от съблекалнята, Роналдо е изпратил съобщение на Пиърс Морган, в което е бил категоричен, че е докоснал топката при центрирането на Фернандеш.

По всичко личи, че Роналдо и Морган са в много близки отношения, особено след като футболистът даде скандално интервю пред него, което пък доведе до изгонването му от Манчестър Юнайтед.

Португалската федерация ще представи пред ФИФА доказателства, че първият гол срещу Уругвай е дело на Кристиано Роналдо, а не на Бруно Фернандеш, твърди известният испански журналист Еду Агире.

Авторството на откриващото попадение за “мореплавателите” вчера породи множество спорове и неясноти.

Първоначално Кристиано беше записан като голмайстор, но впоследствие това бе променено и попадението влезе на сметката на Бруно Фернандеш. Самият Фернандеш пък каза, че му се е сторило, че Роналдо последен докосва топката.

В социалните мрежи пък започнаха да се шегуват със спорното авторство на гола срещу Уругвай и да наричат ситуацията “Божията коса”, по аналогия с “Божията ръка” на покойната аржентинска легенда Диего Армандо Марадона.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!