Най-тежкият ден, който съм имала в предходното НС, беше денят, в който не се прие предложението ни за военна помощ за Украйна

Най-тежкият ден, който съм имала в предходното Народно събрание, беше денят, в който не се прие предложението ни за военна помощ за Украйна. Беше и първата нощ в живота ми, в която не спах от срам.
Днес вече не се срамувам.

Днес най-сетне се присъединихме към партньорите ни от ЕС и НАТО и заявихме ясно позиция, която не просто е в подкрепа за Украйна в една несправедлива, унищожителна война.


Заехме патриотичната позиция, която биха очаквали нашите революционери и възрожденци, борили се за свободата на България.
Защото идеал на българските революционери не е бил неутралитетът, не е бил и да сме руски сателит, а да сме част от прогресивна и просперираща Европа. Това те казват в стотици свои писма и писания. Това е техният завет.


Да си смел и свободен не е означавало никога да си неутрален. Много от нашите войводи са воювали и извън границите на страната, когато са считали каузата за близка на сърцето им. 


Да опазваш мира, свободата и демократичните ценности никога не е означавало да се криеш като мишка под масата и да не заемаш позиция.


Да бъдеш лидер никога не е означавало да всяваш ужас в сърцата на хората и да си огледало на страховете им. Да си лидер означава да взимаш правдиви, макар и трудно решения и да убедиш хората, че правдата е най-висша ценност, за да те подкрепят в сърцата си. 
Това би ви казал всеки революционер, борил се за свободата на България.


Това ще потвърди и днес пред вас един съвсем обикновен народен представител, който тази нощ ще спи с чиста съвет.
Благодаря на всички колеги, които подкрепиха решението.

Елисавета Белобрадова, Летящата Козила Ерато
 


 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!