Намериха мъртъв и прострелян директора на училище Иван Стойков

Дългогодишен директор на едно от големите средни селски училища в област Кърджали е бил открит мъртъв вчера, пише 24rodopi.com.

Иван Стойков, директор на СУ “Христо Смирненски” в Черноочене, се прострелял с ловната си пушка. В съботния ден е бил на лов.

Образувано е следствено дело.



64-годишен мъж е бил намерен с прострелна рана и починал по време на ловен излет в землището на село Лясково, потвърдиха новината на 24rodopi.com от Областната дирекция на МВР.

Сигнал за трагичния инцидент бил подаден на единния европейски номер 112 на 26 ноември малко след 12 часа. Дежурна оперативна група от РУ-Кърджали и следовател извършили оглед на мястото на произшествието.

Тялото е било транспортирано за аутопсия в Отделението по съдебна медицина в кърджалийската болница. Образувано е досъдебно производство по описа на Окръжния следствен отдел в Окръжна прокуратура-Кърджали.

„Без време ни напусна Иван Стойков – Директорът на СУ „Христо Смирненски“ с. Черноочене, отдал целия си живот на просветителската кауза и на децата на Черноочене. Справедлив, честен и всеотдаен държеше вратата си отворена за всеки, който имаше нужда да сподели болка, да потърси помощ или да получи съвет. Учеше ни да работим със сърце. Виждаше доброто у всеки. Обичаше децата.

Той ще продължи да живее в нас!

Поклон пред неговия достоен живот! Светъл да е пътят му!“

Колективът на СУ „Христо Смирненски“ – Черноочене