Нинова: Имаме съмнения за фалшифициране на машинния вот

“Да, имаме съмнения за това”. Така лидерът на БСП Корнелия Нинова отговори на журналистически въпрос имат ли в партията съмнения за фалшифициране на машинния вот по време на пресконференция на ръководството на левицата. Тя поясни, че се надява прокуратурата да се е самосезирала за разкритията от последните дни.

„Продължаваме Промяната” поставя ултиматуми и условия за разговори за съставяне на правителство. Те поискаха от БСП да оттегли предложенията си за промени в Изборния кодекс, в замяна на кодовете от машините, но това няма да стане, категорична бе Нинова.

По думите й партията на Кирил Петков и Асен Василев не си е взела поука от допуснатите грешки.

„Не мога да тълкувам какво е искал да каже г-н Петков, но съм свидетел на този разговор, в който той дойде и каза – “Оттеглете закона и ще ви предоставим и на вас кодовете. Това стана в залата на НС. Дойде пред нас и го заяви”, допълни лидерът на левицата, цитирана от Нова тв.

Нинова поясни, че левицата среща подкрепа сред някои депутати относно предложенията им, които са ориентирани в борбата с инфлацията.

„ЦИК трябваше да излезе с доклад има ли разминаване между протоколите от машините и преброяването на разписките”, поясни лидерът на БСП.

Очаквайте подробности