Породиста хрътка не се отделя от гроб в наш град. Там спи и живее / СНИМКИ

Лоялността и привързаността на кучетата към стопаните им е всеизвестна. А следващата история напомня за най-шокиращите подобни примери. Като съдбата на японския Хачико.

Породисто куче може да бъде забелязано от края на септември на новите гробища в Димитровград. За ситуацията споделя жена, която станала неволен свидетел на поведението на четириногото.

Животното лежи на един от гробовете. Там била и преди седмица, и снощи.

Кучето е породисто- от рода испанска хрътка Ибиса, и младо. То се затичало след хората, които му обърнали внимание, но после

отново се върнало до гроба. А димитровградчани допълват, че хрътката е там още от края на месец септември.

Вижте цялата история, споделена от Росица Степанова в мрежата:

Мили хора, знам, че снимките са много зле, но реших, че е по-добре това пред алтернативата просто да подмина поредното бездомниче.

Видях я преди седмица на новите гробища. Беше легнала на един от гробовете. Снощи пак с изненада я видях на същото място. Още по-потресаващото е, че е породиста – Испанска хрътка Ибиса! Не знам каква е съдбата й!?

Плашлива, определено е младо куче на не повече от 2-3 годинки. Щом се качихме в колата и потеглихме тичаше с всички сили след нас, но се върна пак на мястото, на което я видяхме за пореден път.

Граждани не оставят безучастни към съдбата на хрътката и вече търсят начин как да й открият дом.

Глас нюз бг

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!