Росица Кирова, ГЕРБ: Родителите ни са чели Пушкин и Гьоте, но не са дигитално грамотни

Да се прави разлика между грамотност, дигитална грамотност и функционална грамотност призова от трибуната на Народното събрание Росица Кирова от ГЕРБ.

“Всички ние имаме родители и баби, които са чели и Пушкин, и Толстой, и Гьоте, и Шекспир, но не са дигитално грамотни и не си цъкат на телефоните по цял ден. Основният аргумент е да дадем право на всички да упражнят правото си на глас. Ограничава се правото на вот – дали заради страх да застанат пред машините, дали заради увреждане”, заяви категорично депутатката от Северозападна България. 

Да се засили контрола на проблемите, заради които има съмнения във вота. Кирова посочи, че дебатът около връщането на хартиената бюлетина се е отклонил от основното – да се върне правото на всеки да гласува и в момента се твърди, че те ще увеличат гласовете за една или друга партия, предаде Фрог. 

“Предлагам да не обиждате цяло едно поколение – това на нашите деца, като ги изкарвате неграмотни. Те имат световни шампиони по математика, приемат ги в най-престижните университети, а вие от най-високата трибуна ги изкарвате неграмотници”, скара се Димитър Найденов от ДБ.

“Когато се изнасят неверни твърдения, моля да прекъсвате народните представители. Ако начинът на гласуване няма значение, щяхме да си изберем прескок на кобила за гласуване – който може, да гласува, който не може, да не гласува. Не реферирах цяло едно поколение, а онези, които смятат, че дигиталната грамотност е равна на грамотността изцяло”, ядоса се Кирова.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!