Всеки шофьор да погледне регистрационния номер на автомобила си, в него се крие голяма загадка

В днешно време много от нас буквално живеят на колела, което променя поговорката „Моят дом е моята крепост“. Ето защо има голямо основание да се изготви празнична прогноза, базирана на номерата на автомобилите и какви подаръци те ще носят. Защото колите са и съвременна еманация на шейната на Дядо Коледа, която започва да се зарежда именно през последния месец от годината.

Доста информация за празничните пътувания, за колите и поведението на шофьорите, дори за превозваните коледни подаръци, може да се почерпи от орисията на числата в регистрационните табели. Те могат да се разглеждат по няколко начина. Като сбор от всички цифри или като комбинацията между буквите и цифрите. Според нумеролога Ели Маринова последното е по-сложно, уточнява “Телеграф”.

Изчисление

А за да се възползвате от настоящата автопрогноза, дело на Маринова, то съберете всички цифри от номера на автомобила си и ги редуцирайте до едноцифрен резултат. Например за регистрационен номер 1656 изчислението е следното: 1+6+5+6 =18, полученото се свежда до едноцифрено число чрез ново сумиране (1+8=9).

Така шофьорът трябва да погледне декемврийската прогноза за числото 9, защото според Кабала то орисва неговата кола най-силно. За да бъде още по-пълна прогнозата, то топкабалистът Ели Маринова включва тълкувание и за някои от двуцифрените числа. Те също дават важна информация, особено когато влизат в диапазона на т. нар. господарски – 11, 22, 33, 44, 55, или пък са числа на изпитанията – 13, 14, 16, 17, 19.

Единиците да спазват правилата

В случай че автомобилът е орисан от единицата, то тя ще подтиква шофьорите да са първи във всичко по празниците. И стига да не натискат педала на газта с повод или без повод и да дават предимство на другите участници в движението и пешеходците, всичко би било прекрасно. Защото единицата е бърза и динамична, тя поражда във водача активност и инициативност и интерес към високите технологии, желание за придаване на атрактивен външен вид на колата.

Много водачи се замислят дори за различни нововъведения, особено при наличието на комбинацията 55, като например опция за закупуване на хибриди, по-футуристични спойлери или други високотехнологични играчки в купето. Тези коли често имат представителен вид и функции или поне водачите им се стремят към това. Но единицата, особено при присъствието на 19, провокира нетърпение, импулсивност, стремеж да се наложим на пътя, желание да изпреварваме тези, които смятаме за по-бавни и неопитни, неуместни изказвания на висок тон, безцеремонност, хулиганска арогантност.

Водачите на коли в енергийната орбита на 1 е добре да карат автомобилите си по-често на профилактичен преглед, тъй като числото често указва по-бързо износване или дефекти по металните части. А те са навсякъде по съвременните коли – окачване, броня, двигател, спирачки и прочие. По-чести са и надраскване на боята или вдлъбнатини вследствие на леки ПТП.

Колата под единица за Коледа и Нова година и за малки, и за големи с високотехнологични подаръци – смартфони, телевизори, робопрахосмукачки, както и играчки, развиващи ума и сръчността.

Двойка – с грижа за сигурността

Двойката изисква да бъдем по-внимателни по коледните и новогодишните пътувания, съсредоточени и наблюдателни, да обръщаме повече внимание на сигурността, често за сметка на външния вид. Колите с номера под 2 (и 11) често се използват за работа в екип или съвместяват два различни начина на употреба – като работен кон, за семейството, за кратки пътувания, за романтични срещи. Ако двойката идва от господарското число 11 (или две единици присъстват една до друга в табелата), то това по принцип подтиква шофьорите да проявяват интерес към алтернативни горива като газ, метан и дори ток.

Числото изисква водачът да се грижи за сигурността, за доброто зареждане и качественото гориво, за правилната експлоатация, за това както в оборудването и обслужването на автомобила да не липсва нищо, така и пасажерите да се чувстват комфортно. Но двойката може да ни направи излишно упорити, а когато решим, че сме застрашени, можем да станем изненадващо неотстъпчиви, дори агресивни. А адреналинът и емоциите на пътя носят риск от инциденти.

Водачите на коли под знака на двойката е добре също така да обърнат през декември внимание на светлините – фарове, стопове, мигачи, на системите за сигурност, на изправността на ауспуха. А за празниците тези коли ще бъдат натоварени с плюшени мечета, стоки за кухнята и дома, топли одеяла и други подаръци, които ще създадат усещане за уют и удобства, сигурност, любов, романтика и сантименти.

Тройката обича споделени пътувания

Тройката ни дава мотив да се докажем като добри водачи, но за целта е строго пожелателно през последния месец от 2022 г. да спазваме пътните знаци и маркировки и да не ги пренебрегваме, а когато шофираме, да не позволяваме на спътниците да ни разсейват. По принцип водачите на тези коли се интересуват по-скоро от функционалността на колата, отколкото от конкретното й предназначение. За това автомобили с номера, чийто сбор дава 3, могат да се използват като семейни, за работа, за търговия и бизнес, за туризъм и споделени пътувания, за социален патронаж, както и за транспорт на деца и ученици. В енергийната орбита на числото влизат дори линейките.

Водачите на автомобил под 3 са артистични и отзивчиви оптимисти, готови винаги да се притекат на помощ. Но когато решат, че са пренебрегнати или ощетени, те бързо сменят настроението си и стават опърничави. И все другият ще е виновен. По отношение на сигурността през декември е добре да се обръща внимание на резервоара и системата за запалване. В колата винаги трябва да има изправен пожарогасител и добре заредена аптечка, документите и табелите да са в изрядно състояние. За Нова година и Коледа колите под 3 ще бъдат заредени с всякакви играчки, с книжки с картинки, пъзели, игри, развиващи творческото мислене.

Четворка – избирайте маршрути извън тапите

Колите под знака на 4-ката приличат на голям автобус „Чавдар“ – солидни, бавни, малко мръсни, но стигащи винаги навреме. Те се използват главно за рутинни, работни задачи.

През декември в големия трафик четворката за щастие ще прави водачите по-дисциплинирани и съсредоточени, особено когато става дума за сигурността на автомобила и пътниците. Предупреждението е, ако попаднем в задръстване или нещо друго се изпречи на пътя на колата, да не проявяваме сприхавост или излишни нерви.

По принцип водачите на автомобил в орбитата на магическата 4-ка са търпеливи и изпълнителни, но има опасност да станат по-тесногръди и праволинейни. И да не приемат (дори добри) шофьорски или навигационни съвети за по-бързи маршрути извън познатите им.

Когато номерът на табелата се свежда до 13, водачът ще държи повече от обичайното на класическия и красив външен вид на возилото. Но когато е зад волана, ще е добре да възприема проблемите на пътя и с колата като работа за вършене, а не повод за драматизация. В случай че сборът от числата на табелата е господарското 22, можем да говорим за представителни коли, използвани за по-дълги маршрути или съвместяващи две и повече функции – превоз на престижна личност или на висококвалифициран специалист в дадена област. Особено в трафика през декември 22 ще прави водачите по-властни, което е предпоставка за конфликтни ситуации. По отношение на сигурността – да се внимава за всички неподвижни части – рама, шаси, както и за акумулатора, газовата уредба, батерията (при електромобилите), а документите и на колата, и на нейния водач винаги да са налице и изрядни.

Иначе от празничното пазаруване колите под 4 ще са в синхрон с енергийната вибрация на конструктори, влакчета (и с колекционерска стойност), играчки, развиващи техническите умения, със стоки за дома като печки, хладилници и др.

Петицата под знака на електрониката

Петицата, това е бързината и динамиката, нововъведенията и тунинговането. Колата под петица поощрява състезателния дух на водача, фокусира вниманието му върху атрактивния вид на возилото, подпомага координацията и бързата адаптация към условията на пътя, лесното и бързо ориентиране в по-сложен маршрут. Всичко това ще подпомага водачите по време на декемврийските им пътешествия за почивка или по работа. Но в същото време има опасност от разсейване, да пропусне нещо дребно и маловажно на пръв поглед. Така че разчитайте пътната обстановка в детайли.

Колите под 5 са доста успешни, ако се използват за куриерски услуги, за бързи поръчки и зареждане на най-различни обекти. Шофьорите е добре от време на време да провеждат щателно разчистване на салона от излишни и ненужни вещи, да обуздават състезателния си дух и да се въздържат от импулсите за флирт с други водачи или спътници. По отношение на самата кола – през декември е добре електрониката, стъклата и огледалата да са в изряден вид, свещите, спирачките и ангренажния ремък.

Що касае празничното пазаруване, то за Коледа и Нова година болшинството от автомобилите под 5 ще возят подаръци във вид на таблети, компютри, козметика и парфюмерия, дори и домашни любимци, отдавна чакани от някои деца.

Шестицата помага при ПТП

Шестицата символизира класиката и удобствата и именно по този начин изглеждат автомобилите под нейния знак. Те вдъхват усещане за сигурност и комфорт, но са и доста претенциозни и взискателни към водачи и пасажери.

Водачът на тази кола се стреми с нея и в нея всичко да е на 6 – да е с изряден външен вид и в оптимално работно състояние, да е заредена с качествено гориво. Той е концентриран, отговорен и дисциплиниран, понякога дори прекалено педантичен. Държи да е запознат със задачите за деня и да се движи по график. Но през декември, ако попадне в тапа или нещо друго, което ще му попречи да изпълнява задълженията си, то може да стане доста неприятен за околните.

Често водачът на автомобил под 6 (или 33) ще се втурва пръв да помага при инцидент на пътя. Колите под 6 се използват по-скоро за семейни и фамилни задачи, за строго делови ангажименти, дори такива, свързани със закона и реда или за транспорт към романтични дестинации.

По отношение на сигурността е добре да се обръща внимание на двигателя и окабеляването, стъклата, светлините и огледалата и на катализатора. За празниците автомобилите под 6 ще са натоварени със стойностни, луксозни армагани – дрехи, бижута или джаджи, опаковани по перфектен начин.

Седем – аристократите на пътя

Седмицата символизира аристократизма, но трябва да се внимава той да не се превърне в арогантност. Колите под знака на 7 през декември може да изглеждат ексцентрични, помпозни и твърде претенциозни, но те винаги изпълняват задачите си перфектно. Техните водачи също може да са малко ексцентрични, но винаги ще са концентрирани и ефективни перфекционисти. По правило те са овладени и толерантни към всички участници в движението на пътя.

Но ако позволят да бъдат провокирани, могат да покажат и доста неприятно лице. Колите под 7 обикновено се използват за строго определени и специфични задачи, за бизнес и експертна дейност, за по-дълги пътувания, дори за авантюри, но винаги с ясно определена цел. При наличие на число на изпитания 16, да се внимава някой водач да не се подхлъзне да извършва нерегламентирани превози, дори на имигранти. По отношение на сигурността е добре да се внимава с качеството на горивата, със спирачната течност и с гумите.

А за Коледа и Нова година подаръците, с които ще бъдат натоварени автомобилите под 7, ще са по-скоро необичайни и изненадващи – ваучери за почивки, за релакс и спа процедури, фишове за игри на късмета, скъпоценни камъни, музикални инструменти, картини.

Осмицата си пада по лукса

Осмицата символизира солидността, сигурността и големите мащаби. Автомобилите под знака на това число често са с по-голям габарит, а когато присъства господарското 44, дори доста луксозни. Водачите на тези коли през декември е хубаво да са отговорни, да се опират на своя опит и овладени емоции. Като цяло на тях ще може да се разчита, но е необходимо да не позволяват каквито и да е провокации да ги изкарат от равновесие, особено когато номерът на колата идва от 17 (1+7).

Тези автомобили често се използват на по-дълги маршрути, за превоз на по-големи групи от хора или по-голям обем товари като превоз на важни личности. Колите под 8 изглеждат солидни, но често водачите пропускат някой важен детайл, който може да се скапе точно по празниците. Затова редовните и отговорно провеждани технически прегледи и диагностика на автомобил са задължителни.

А що касае подаръците от Дядо Коледа, то шейните осмици определено тази година ще возят скъпи, дори луксозни подаръци, които всъщност ще са много функционални и полезни.

Деветката – идеална за приключения

Автомобилите под 9 са универсални. Те могат да изглеждат по много и различни начини, но винаги са атрактивни и забележими. Могат да съвместяват различни видове функции и дейност, да се използват за бързи пътувания или далечни пътешествия и преходи, дори за приключения и авантюри. Основната им задача всъщност е да свързват различни хора, обединени от един принцип или проблем.

През декември водачите на тези коли, макар и често с не съвсем обичаен вид, ще са търпеливи, съсредоточени, отговорни, отзивчиви и по-толерантни на пътя. Само дето трябва да внимават да не проявят така наречения „комплекс на примадоната“, който да помрачи доброто впечатление за тях. По отношение на сигурността е добре да се внимава с окачването, електрическата и електронната системи с тази за сигурност. И не на последно място със свещите и горивото.

За празниците автомобилите под 9 ще са натоварени с необичайни и нестандартни подаръци и играчки, които ще развиват любознателността и нестандартното мислене на хлапетата. И още – с полезни и необходими подаръци за хора, които не биха могли да си ги позволят.