Извънредни новини за Пеле: Живеел последните си дни!

Великият Пеле се намира в тежко състояние и в Бразилия се опасяват, че това са последните му дни. Местни медии съобщават, че тялото му вече не реагира на прилаганата му химиотерапия и лечението му е спряно. 

82-годишният бразилец получава само медикаменти, които единствено му помагат да не усеща толкова силна болка, без обаче да го лекуват, пишaт “Мирър” и ESPN.

Преди дни Пеле беше приет в болницата в Сао Пауло, за да премине преглед, след като претърпя операция заради тумор на дебелото черво през септември миналата година. Оказа се също така, че той е и с респираторна инфекция. 

След това се появиха твърдения, че състоянието му е стабилно.

В четвъртък в профила на Пеле в “Инстаграм” също беше изнесена информация, както и благодарности към феновете му за положителните съобщения, които му изпращат.  

Пеле е единственият трикратен световен шампион по футбол (1958, 1962, 1970). Той има 77 гола в 92 мача за Бразилия и е признат за най-добър футболист на 20 век от ФИФА. Бразилецът е вписан в Книгата на рекордите на Гинес като автор на 1279 гола в кариерата си.

Блиц