Не вдигайте на тези номера – взимат ви 35 лева на секундата / СНИМКИ

Стара измама се “завърна” у нас. Чрез нея може да ви се увеличи значително сметката за телефона. Това става, ако вдигнете на чуждестранен телефонен номер, обикновено от африканаските страни, или по-малко известни такива.

“Не вдигайте на такива номера. Без да искам вдигнах – едно вдигане 35лв “от сметката””, предупреди Иван Иванов от Бургас.

Сумата е взета на момента. Не става ясно дали при по-продължителен разговор тя ще набъбне, но няма нужда и да разбирате.

Мъжът е публикувал снимка на въпросния телефонен номер, както и проверката на сметката му веднага след вдигането на телефона. Иван заявява, че е вдигнал, тъй като работата е свързана и с международни обаждания.

Справка показва, че в конкретния случай позвъняването е от Лесото.

Друг опарен заявява, че е блокирал над 30 подобни телефонни номера. Още трима потребители пък потвърдиха, че им е звъняно от чуждестранни номера от Африка само тази седмица, а също и Таджикистан.

Ако нямате роднини и приятели в някоя от тези страни, по-малко известни страни,или работата ви не е обвързана с международни разговори, избягвайте да вдигате!