Ново зверство потресе страната! 23-годишен от махалата насили 73-годишна жена край Варна

Вчера около 18 часа в малко населено място на територията на Варненска област е била изнасилена 73 годишна жена в двора на дома ѝ, докато се е прибирала.

Тя е била нападната от 23 годишен мъж от ромски произход. Това заяви Невена Илиева от прокуратурата във Варна на извънреден брифинг по повод тежкото престъпление.

Въпреки усилията, които жената е положила да го отблъсне, за съжаление не е успяла и се е достигнало до това зверство. В рамките на няколко часа извършителят е бил задържан“, посочи още тя.

Жената е дала много точно описание на извършителя и благодарение на него и по камери в селото, униформените са успели да го разпознаят. Задържат го в дома му, където е живеел с баща си.

Извършителят е направил самопризнания.

“По неговите думи го е направил, защото преди това е бил употребил голямо количество алкохол. Той бил на гости в село Синдел при свой роднина”, уточни комисар Андрей Ангелов, зам. директор на полицията във Варна.

„В рамките на днешния ден ще му бъдат повдигнати обвинения за изнасилване и за блудство, всяко едно от които се наказва с лишаване от свобода от 2 до 8 години“, уточниха от прокуратурата.

Предстои на А.А. да бъдат повдигнати обвинения за престъпления по член 152, ал. 1 и по член 150 от НК. Той ще бъде задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор, с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение.

Работата по доказване и документиране на престъплението продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура във Варна. Прокурорът по случая ще настоява пред съда за определяне на най-тежката мярка за неотклонение спрямо обвиняемия.

Жената е от български произход, докато насилникът ѝ е от ромски. Той е пребивавал известно време в Германия. Няма информация да е криминално проявен.

Кметът на община Аврен, в която влизат Тръстиково и Синдел Емануил Манолов, коментира пред БЛИЦ, че няма проблеми с жителите на село Синдел, макар, че го смятат за най-опасното село.

„Аз проблем с хората нямам и от 20 години тежко престъпление няма. Извършителят е друго село. Според мен трябва да се инициират законови промени, защото не може животът ти да приключва по този начин – на старини някой да те нападне и да се гаври с теб““, посочи Маноилов.

Градоначалникът посочи пред БЛИЦ, че трагедията е още по-голяма, тъй като преди 6 месеца е починал съпругът на жертвата.

Блиц