Ученик извади пистолет в час по история във Френската гимназия

Ученик извади пистолет в час по история в 9 ФЕГ “Алфонс дьо Ламартин” в София, съобщи бТВ

Инцидентът е станал в следобедните часове на 26 януари.

Директорката Емилия Богданова-Иванова е разказала, че в четвъртък около 16 ч. двама силно притеснени ученици излезли от час по история и директно отишли в кабинета й. Те заявили, че техен съученик ги заплашва с газов пистолет. 

Веднага са насочени двама психологически съветници към стаята. Ученикът е изведен, а директорката е подала жалба.

Ученикът е отведен в Първо РУ. Оттам са потвърдили, че младежът притежава оръжие, като всички документи са изрядни и оръжието не е газово, а пневматично. То е закупено със собствени средства на ученика. 

Директорката е уверила, че са предприети всички мерки. От училището са се свързали с родителите на момчето, като бащата е отказал да съдейства. Младежът е преместен в самостоятелна форма на обучение.  

В началото на годината шестгодишно момче беше задържано в САЩ, след като стреля по учителката си в началното училище и я рани тежко. Стрелбата стана в началното училище “Ричнек” в Нюпорт Нюз, Източна Вирджиния, на близо 200 мили южно от столицата Вашингтон.

Учителката – 25-годишната Аби Звернер, беше тежко ранена, с животозастрашаващи наранявания. След случая училището беше затворено за седмица

Звернер вече се възстановява, а директорът на училището е уволнен, предаде Би Би Си. 

От шестимата членове на борда на началното училище пет са гласували “за” уволнението на Джордж Паркър. Отстраняването идва часове след като адвокатът на учителката е обявил намерението си да съди района, тъй като стрелбата е била “напълно предотвратима”.

Оф нюз