Бащата на Джокович се снима с руски фенове на Путин в Австралия и предизвика скандал / ВИДЕО

Да се забъркват в световни скандали на територията на Австралия вече стана навик за членовете на семейство Джокович. След ареста и депортирането на Новак миналата година заради липса на ваксина срещу Ковид 19 и последвалия отзвук, сега друг член на фамилията се прояви, докато сръбският тенисист е на път да спечели десета титла на Откритото първенство на Австралия, където ще се изправи срещу американеца Томи Пол на полуфиналите.

Причината за това е фактът, че Джокович – старши на мача на сина си срещу Андрей Рубльов се снима с руски фенове, които имат знамена с образа на Владимир Путин. Видеото е фрапиращо за почти всички австралийски и британски медии, заради която скандалът стана голям и заплашва да повлияе на представянето на Ноле.

„Бащата на Новак Джокович беше заснет да се снима с последователи на руския президент, с хора, които държат руско знаме с лика на Путин и тениска със знак „Z“, който е символ на военните действия на Русия в Украйна. Руските и беларуските знамена и символи са забранени в Мелбърн Парк, където се играят мачовете от Australian Open“, съобщи BBC.

Според сръбските медии, от друга страна, организаторите на Големия шлем вече са помолили Новак да повлияе на родителите си и всички в отбора му да не правят подобни глупости, защото при всяка подобна грешка може да се изправи пред нежелана елиминация на крачка от титлата в Австралия.