БТВ предава: Пребиха жена на улицата в “Красна поляна” посред бял ден, никой не чу виковете й за помощ

БТВ съобщи преди малко, че жена е била нападната брутално в София. 

Жена се оплака, че е била влачена и бита, с цел грабеж, в столичния квартал “Красна поляна”, съобщи bTV. Жертвата разказа пред камерата, че се е опитвала да вика за помощ, но никой не я е чул. Нападателят е задигнал чантата й.

“В момента, в който си отварям входната врата на блока, някой застана зад мен. Аз мислих, че е гост на някого от входа. Когато се обърнах към него, разбрах, че започва да ми дърпа дръжката на чантата. След като не успява да я измъкне, той започна да ме влачи няколко метра по земята. Крещях и виках, но нали е зима и всички прозорци са затворени. Хората са се прибрали, никой не ме чу“, спомня си потърпевшата.

След като разбира, че не може да издърпа чантата, нападателят започва да удря жената през главата. След кратка борба той успява и побягва. 

От СДВР потвърдиха за bTV, че преди два дни има две жалби за грабежи и от полицията работят по установяването на извършителите.

Участвали в протестите през 2019 г. за премахване на Виетнамските общежития, които се намират в квартала, заявиха, че до 2022  г. е трябвало всички блокове да се бутнат, но все още има шест.

Хората са притеснени, защото това не е първият случай на нападение. Един от пострадалите заяви, че са го пребили четирима души. Той е подал жалба, но развитие по темата няма. Други обясниха, че чуват от възрастни жени, че когато пазаруват в тъмната част на деня, ги нападат.

Един от живеещите в квартала казва, че само поставени охранителни камери спират набезите над имота му. Преди време той е видял как са отмъкнали входната му врата за 60 секунди.

От общината не се ангажираха със срокове кога ще се премахнат и последните блокове. Оттам обясниха, че е много трудно разселването на ромите, но средства има.