Мъката е неописуема! Известен пловдивчанин и родителите му са сред жертвите на касапницата край Пазарджик / СНИМКИ

44-годишният секретар на клуб “Традиция” Милен Атанасов, деен участник в множество възстановки, е една от жертвите на трагичната катастрофа, която стана вчера следобед на пътя Пловдив-Пазарджик. Той е бил зад волана на “Форд Фокус”, който е пътувал в посока Пловдив, съобщаваTrafficNews.

Тогава пред него изскача автомобилът на 64-годишния Стоян от първомайското село Драгойново, който е карал в посока Пазарджик. Последвал е и жестокият челен удар, който взима живота на двамата шофьори и техните близки. От силния сблъскък на място загива бащата на 44-годишния мъж – 71-годишният Сашо Атанасов. Майка му, която също се е возила в автомобила- 66-годишната Ваня Атанасова, издъхва по-късно в болницата.

Семейството ще бъде погребано в сряда на гробищата на Рогошко шосе. 

Във возилото, шофирано от 64-годишния Стоян от първомайското село Драгойново загива негова роднина- 52-годишна жена. Състоянието на другите двама, пътували в шкодата –  жена на 29 години и 49-годишен мъж са в тежко, но стабилно състояние и са настанени в  пазарджишка болница. 

Припомняме, че трагедията се разигра около 16:00 часа в неделя. Ударът е бил челен и трагичен. След него единият автомобил е напуснал пътното платно, качил се е на мантинелата и се е ударил в дърво. 66- годишната Ваня е откарана в много тежко състояние с множество травми, а по-късно загива.

Към момента Окръжна прокуратура – Пазарджик наблюдава досъдебно производство за възникналото тежко пътнотранспортно произшествие. Разследват се и се изясняват на причините за настъпването му, като на място през вчерашния ден е пристигнал и дежурен прокурор.

Междувременно от ОДМВР-Пазарджик излязоха със следното съобщение:

“ОДМВР-Пазарджик търси съдействието на гражданите относно тежко пътно-транспортно произшествие. Както вчера съобщихме на пътя Пазарджик-Пловдив, след разклона за село Мало Конаре е регистрирано тежко пътно-транспортно произшествие. За съжаление в резултат на катастрофата загинаха петима души, а други двама са настанени за лечение в МБАЛ-Пазарджик. На мястото са извършени всички необходими първоначални действия по разследването под надзора на прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик.


С цел извършване на всеобхватно разследване и изясняване на причините за възникването на инцидента е необходимо съдействието на гражданите. Призоваваме пътуващите на пътя Пазарджик-Пловдив на 12.03.2023г. /неделя/ в интервала между 15.50 и 16.10 минути в отсечката между Пазарджик и село Говедаре и са станали свидетели на тежкия инцидент да се свържат с органите на реда. Телефони за контакт: 034 434 323, 034 434 400 или 034 434 447. 


Предварително благодарим за отзивчивостта и съдействието!”

Трафик нюз, Блиц