Докато някои са с по 6 бона: Самотна майка мизерства в Би Ти Ви. Един от кадърните оператори на медията – Тереза Генова, си тръгва огорчена

Един от най-кадърните свестни хора според всичките й колегиси тръгва от Би Ти Ви. Тереза Генова – оператор от дълги години и преминал през редица от водещите медии у нас напуска телевизията, изнемогвайки финансово, но в същото време даваща най-доброто от себе си.

Тереза Генова обяви своето напускане в търсене на по-добър живот за себе си и детето си, и го стори в деня, в който стана ясна и заплатата на водещия на новините Юксел Кадриев. Едно от лицата на медията се оказа, че се шири в общинско жилище, независимо че прибира по 6 бона на месец, а преди е имало и период, в който той се е подписвал под по-голяма заплата. Няма да нищим бакиите на Кадриев, който води своя битка за жилището, но трябва да се обърне внимание на това защо кадърни хора напускат медиите и там има голямо текучество на кадри.

Да, водещите са лицата на една медия, затова и получават повече пари, но тези, които са зад кадър… Те са основната движеща сила, особено в телевизиите, където освен звук, трябва да имаш и визия, кадър, позициониране, а това не се учи за ден-два в който и да е университет. Именно и това е причината много стари и настоящи колеги да изразят съжалението си от крачката, който предприема Тереза Генова.

Жената от Долни Дъбник, известна повече в гилдията като Тери, сподели чувствата си в профила си във Фейсбук, а всички започнаха да ги споделят и да й пожелават успех.

Ето и поста на красивата Генова, който разчуства много хора от гилдията, която отдавна вече не е това, което беше преди десет и повече години:

“С тъга споделям, че напускам БТВ. Борих се, пътувах стотици хиляди километри, само за да работя любимата си работа, но когато нямаш жилище и си почти сам, не е посилно да се издържи.

Ще ми липсват почти 20 години работа в телевизия и никога няма да забравя какво е да работиш с най- добрите! Благодаря за всичко, на което ме научихте, скъпи колеги! Благодаря на шефовете за доверието!

Връщам се в малкото градче Долни Дъбник и дано си намеря някоя посредствена работа, която да съм достойна да върша.

В този случай професионализмът, на който съм обучена, не “върши работа”. Не съм много по думите, извинете, ако звуча глупаво. Всичко, което научих и градих за толкова години, сега ще захвърля в кофата за боклук. Мъчно ми е. Но най- много БЛАГОДАРЯ на всички ви, които ме обичате и уважавате! Желая да сте здрави и с късмет!”.

По-късно обаче публикацията бе премахната. Къде и каква е истината – тепърва предстои да узнаем.

Лупа бг

lupa.bg