Историческо: “Ливърпул”смаза “Манчестър Юнайтед” със 7:0

Ливърпул надви над Манчестър Юнайтед със 7:0. Мърсисайдци поведоха в края на първото полувреме с гол на Коди Гакпо, а шест от попаденията паднаха след почивката. Дарвин Нунес се разписа на два пъти, Гакпо добави още един гол, а Мохамед Салах също вкара два гола преди резервата Роберто Фирмино да се нареди сред голмайсторите, предаде sportal.bg.

Това е най-голямата победа на Ливърпул срещу Манчестър Юнайтед в историята. Резултатът е и изравнена най-голяма загуба на “червените дяволи”. Те губят с този резултат за четвърти път, като за последно това се е случвало през 1931 г.

Мърсисайдци стартираха агресивно и от самото начало опитаха да притиснат съперника с висока преса. Домакините стигнаха до първата си възможност в третата минута, когато Харви Елиът имаше възможност да стреля от добра позиция в наказателното поле, но ударът му бе блокиран. “Червените дяволи” не играеха много с топката, но при първата си добра атака в деветата минута Алисон трябваше да се намесва след удар на Антони.

Отборът на Юрген Клоп определено имаше предимство и стигна до нови опасни ситуации пред вратата на Де Хеа. В 14-ата минута след отлична намеса на Фабиньо, който открадна топката пред наказателното поле на съперника кълбото стигна до Салах, но египтянинът го прати покрай вратата. Малко по-късно разбъркване в наказателното поле на Ман Юнайтед не завърши с точен удар, като бранителят на гостите успяха да изчистят. Следващата атака на мърсисайдци завърши с неточен удар на Нунес, но нападателят бе в положени на засада.

Лисандро Мартинес представляваше последна преграда, когато се налагаше. Той блокира удар на Робъртсън, а в 23-ата минута се намеси решително и попречи на Нунес да засече центриране на Робъртсън и да прати топката към вратата. Малко по-късно аржентинецът спря пробив на Салах след удар в лицето, но съдията не видя нищо нередно.

Последва великолепна възможност за Манчестър Юнайтед да поведе. Далот прекрасно намери сънародника си Бруно Фернандеш, който насочи топката с глава, а тя мина на сантиметри от лявата греда на Алисон. При следващата атака на “червените дяволи” Рашфорд не се възползва от отлично подаване на Люк Шоу. Той намери пространство между двамата централни защитници, но опита да стреля веднага и пропиля шанса.

Тимът на Тен Хаг започваше да се чувства все по-комфортно на “Анфийлд”, а удар на Далот с глава насочи топката право към ръцете на Алисон. В 39-ата минута защитата на домакините отново бе преодоляна, този път с дълго подаване към Бруно Фернандеш. Португалецът подаде на Антони, който не успя да насочи топката към вратата, тъй като ударът бе отклонен. В последствие се оказа, че Фернандеш е бил в засада. Малко по-късно Каземиро прати топката в мрежата, след като засече с глава центриране, но попадения нямаше, тъй като бразилецът също бе в положение на засада.

Отговорът на Ливърпул бе първи точен удар към вратата на Де Хеа и първи гол в мача. Робъртсън изведе Гакпо, който влезе навътре и прати топкава в долния ляв ъгъл. Голът падна в много удобен момент за домакините и много неприятен за техния съперник. “Червените дяволи” опитаха да направят нещо до края на полувремето и удар на Вегхорст бе блокиран.

Втората част започна вихрено и мърсисайдци стигнаха до два бързи гола. След поредица от грешки на играчите на Ман Юнайтед Фабиньо намери Елиът, който прати топката към Нунес, а уругваецът с глава я прати в мрежата. В 50-ата минута Салах проби отдясно и отлично намери Гакпо, който великолепно копна топката покрай Де Хеа и направи резултата 3:0.

Гостите се хвърлиха напред и грешка на Алисон можеше да ги върне в мача. Вратарят изпусна топката и тя отиде към Бруно Фернандеш. Португалецът падна, но нямаше докосване между него и стража. Атаките на Ливърпул обаче носеха голяма опасност при почти всеки опит. Изстрел на Робъртсън прати топката покрай вратата, а малко по-късно Конате се размина с гол, след като засече с глава центриране от ъглов удар, но не успя да уцели вратата.

Тен Хаг опита да промени нещо със смени и извади Вегхорст и Фред, като в игра се появиха Мактоминей и Гарначо. Това обаче не подобри представянето на гостите, които допуснаха нов гол в 66-ата минута. Тогава контраатака на мърсисайдци завърши с блокиран опит за подаване на Нунес. Топката се върна в уругваеца, който отново опита, кълбото се отклони в Мактоминей и отиде много удобно за Салах, който стреля силно, топката се удари в горната греда и отиде в мрежата. С това попадение египтянинът се изравни с Роби Фаулър по голове за Ливърпул във Висшата лига.

Carlsberg “Домът на Феновете” е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.