Максим Бехар се похвали, ял евтино пиле със зеле във Велико Търново / СНИМКА

Впечатляващо ниски цени в ресторант в старопрестолния град или просто пиар акция

Публикуването на касови бележки от ресторанти по морето и зимните курорти придоби голяма популярност през последните години. Високите цени шокират клиентите, които държат да ги покажат на цяла България и да се жалват защо не трябва да почиваме у нас.

Днес снимка на касов бон от ресторант във Велико Търново шашна отново потребителите във фейсбук. Този път обаче не заради големите суми, а напротив – ниски, предвид инфлацията и шоковото поскъпване навсякъде. 

Касовият бон е от р-т „Верано“ и е разпространен от имиджмейкъра Максим Бехар. „Значи можело и с нормални цени… Браво“ – гласи постът му в социалната мрежа. На бележката се вижда какво е консумирал Бехар и компанията му – препечни филийки, люти чушки, супи, пиле със зеле и десерти. Поръчката е и с отстъпка – по 5 % за всяко нещо. 

Флагман.бг се свърза с ресторанта, за да разбере какви отстъпки правят, на какъв принцип са те и защо държат такива цени. Заведението е към хотел, който се намира в центъра на Велико Търново. Собственикът на обекта Татяна Русева обясни, че те са сравнително нови в града. Отворили са преди една година и искат да популяризират мястото, за да стане привлекателно за туристите и местните. Гостите на хотела, които се изхранват в ресторанта получавали автоматична отстъпка. 

„Имаме и друга промоция, която стартирахме през декември м.г. Из града раздаваме флаери с нашето меню и локация, които включват и 10 % отстъпка – за да се рекламираме и да ни научат туристите. Всеки, който дойде в ресторанта с брошура, получава автоматично отстъпката, независимо какво е консумирал“, обясни Татяна Русева. 

Максим Бехар, освен журналист, бизнесмен и допломат, е и PR експерт. Нищо чудно това да е пиар акция от негова страна.

Флагман