Мъж наръга с нож съседа си в Поморие, кучето му лаело на терасата

Мъж наръга съседа си в Поморие, поводът за междусъседските войни – дразни го лаят на семейния Джак Ръсел на терасата. 

Обща стена дели домовете на пострадалия Михаил и нападателя му Велиян, разказа Нова тв. Отношенията между семействата са обтегнати.

След скандал на улицата Велиян наръгва Михаил. Раните му са 9, сериозни от тях са четири. Мъжът ми претърпя 13 операции за 32 дни, казва съпругата му Таня Костова. 

Случката се разиграва за секунди пред очите на туристи, минувачи и съседи. В опит да застане между двамата намушкана в корема е и Таня.

Велиян е арестуван за 24 часа и освободен, а пострадалият прекарва месец в болницата в борба за живота си. Половин година по-късно процесът срещу Велиян не е започнал, защото разследването не е приключило.

“През януари делото е получено по компетентност от Районна прокуратура Бургас за опит за убийство. Незабавно са назначени допълнителни действия по разследването, тъй като случаят се отличава със сложност във връзка с установяването на нараняванията по лицето. Пострадалият е получил множество такива, но не е изяснено дали те сами по себе си могат да доведат до смъртен случай, което е от значение за делото”, твърди прокурор Христо Колев. 

И докато се изяснява можело ли е или не Михаил да умре, мъжът и семейството му живеят в страх. Съседи си спомнят, че през 2006-а година Велиян влязъл във физическа саморазправа и с друг комшия и също се притесняват за здравето и живота си. 

Велиян отказва коментар. 

Оф нюз