Нелепо! Грешка на турист на вечеря му струва повече от цялата ваканция / СНИМКИ

Една предупредителна история, която ще помогне на доста хора да избегнат скъпи грешки, се случи на остров Бали с турист от Австралия. Той разказа за тъжното си преживяване на страницата си във Фейсбук. 

“Бях в Бали за трети път, но никога преди не бях поръчвал алкохол в ресторанти. Тази вечер реших да направя изключение, защото празнувахме рожден ден. След като проучих винената листа, се спрях на прилична бутилка бяло вино, което струваше 1700++ рупии“, пише австралиецът.

Човекът смятал, че цената е 17 000 рупии, което е около 200 долара. Решил, че е малко по-скъпо, отколкото очаквал, но във връзка с празника решил да зарадва себе си и приятелите си, пише Ladbible.

Когато обаче австралиецът поръчал бутилката вино, сервитьорът замълчал и го попитал дали не е направил грешен избор. Подобна реакция изглеждала доста обидна за туриста. Приличал ли е на човек, който по повод празник не може да си позволи вино за 200 долара?

Турист, Индонезия, ресторант Бали, ваканция, парти
В паника мъжът проверил чека от ресторанта и осъзнал грешката си. Снимка: Alamy Stock Photo

Напитката била донесена заедно с вкусна вечеря и в един момент дори главният готвач излязъл да се представи.

„В този момент ми се стори странно, но просто реших, че това е добър ресторант и не мислех повече за това“, спомня си мъжът.

Обяснението за странното поведение на работещите вд ресторанта се разбрало едва на следващата сутрин, когато мъжът проверил банковата си сметка. Ресторантът “прибрал” $2300 вместо очакваните $500! Обзет от паника, той проверил касовата бележка в ресторанта и осъзнал грешката си. Всъщност бутилката му струвала около 1700 австралийски долара.

„Това ядене всъщност струваше повече от цялата ваканция“, добавя нещастният турист.

Превод: GlasNews