Никога не трябва да ходите до тоалетна в Бурдж Халифа, причината ще ви смае

Най-високата сграда в света е Бурж Халифа. Намира се в Дубай, един от най-популярните туристически градове. Височината на кулата достига 828 метра и има 163 етажа.

Изкачването на наблюдателната площадка на Бурж Халифа е най-популярната туристическа атракция в местността. Намира се на 123 етаж и привлича хиляди туристи всеки ден. Но в цялата тази красота и цялото величие има един нюанс.

Ще ви разкажем за него в този материал.

Какво има вътре в Бурж Халифа
Всъщност вътре в сградата няма нищо необичайно. Няколко етажа принадлежат на хотела – един от най-скъпите в Дубай. На другите има апартаменти, чиято цена започва от един милион евро.

Обсерватория, наблюдателна площадка, ресторант и офиси – всичко това се намира в най-високата сграда в света. Всеки ден има хиляди хора, които използват асансьорите и цялата инфраструктура.

Въпреки това туристите и работещите в Бурж Халифа са помолени да не използват повече тоалетните в сградата. Това се дължи на сложността на канализационната система.  

За служителите, работещи в най-високата сграда в света, има отделни тоалетни, разположени в самото дъно на кулата, както и в близкия Dubai Mall.

Какво не е наред с тоалетните на Бурж Халифа
Всъщност най-високата кула в света просто няма канализационна система. Затова за извозването на човешките отпадъци се използват няколко десетки камиона. Под прикритието на нощта те изнасят цялата канализация от сградата извън града.

Факт е, че темповете на развитие в Дубай са напълно различни от това, което се случва на земята. От една страна, това е най-високата сграда в света, което е много красива картина. От друга страна, сградата обслужва няколко десетки камиона с помийна яма.

Градската канализационна система все още не е инсталирана на Burj Khalifa, тъй като предприемачът не разполага с необходимата документация. Затова в апартамент, купен за милион евро, ще ви чака тоалетна с вакуумна система като в модерните междуградски влакове. 

Блиц