Борисов се ядоса: Стига си ме държала, Беновска, ще ни изкарат гаджета!

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов никога не пропуска възможността да се пошегува с мисирките, пардон – репортерите. Появата му в Народното събрание в първия парламентарен ден му даде много поводи за това, защото той беше буквално заобиколен от камери и микрофони във всеки възможен момент.

Спрян да даде коментар за първите впечатления от новия парламент, Борисов се отнесе сравнително любезно към репортерите. Той спря да отговаря на въпросите им едва когато се оказа, че е застанал на опасно място, където някой може да се препъне.

Борисов реши да се премести, но се оказа, че журналистката Илиана Беновска е буквално увиснала на ръката му. Не е тайна, че докато беше премиер, тя беше една от любимките на Борисов в медиите. Вероятно затова тя си е позволила да се държи за лидера на ГЕРБ, за да не падне.

„Беновска, стига си се държала за мен, ще ни изкарат гаджета утре!“, скастри я Борисов в характерния си стил за държание с журналистите. Както добре помним, именно той нарече репортери със станалото нарицателно определение „мисирки“. Реакцията му предизвика доста усмивки.

Репортерите обаче повече искаха да знаят по-скоро какво са си казали Борисов и лидерът на ДБ Христо Иванов, с когото са видени да си говорят неформално на четири очи. Лидерът на ГЕРБ заяви, че е нормално да си говори с Иванов, който някога е бил вицепремиер в негов кабинет. „Аз и с Коцето… с г-н Костадинов си говорих“, каза Борисов.

Здрависването на лидерите на ГЕРБ и „Възраждане“, разменените усмивки и реплики се превърна в една от малките сензации на първия парламентарен ден. Борисов и Костадинов се оказаха един до друг в пленарната зала и буквално си протегнаха ръка през пътеката.

Като се има предвид, че лидерът на ГЕРБ настоява за евроатлантическо мнозинство в Народното събрание, е „Възраждане“ е най-далеч от евроатлантизма, наистина е интересно на какво се смяха заедно двама. Разговорът  им предизвика изненада и възбуда дори и сред депутатите на Борисов.